duminică, 23 noiembrie 2014

Cutremur in Vrancea !!!

Romania - tara cutremurului bine facut, in care lucrurile au inceput sa se miste, de cand Klaus Johannis a devenit Presedinte : cam asa poate suna un slogan post campanie din partea noului Presedinte al Romaniei :)


Ne-am zgaltait binisor, aseara, in Focsani, dupa cel mai tare cutremur inregistrat de la seismele din 1986 si 1990. Bine ca nu a fost in mijlocul noptii, ar fi fost o experienta extrem de neplacuta. Am avut parte de inevitabilul cutremur, anuntat si mediatizat in exces, care acum a devenit vedeta televiziunilor de stiri. Sunt curios, cum vad lucrurile cei de la Statia Seismologica de la Vrancioaia - unde avem cea mai importanta aparatura de detectare si monitorizare din Romania si printre cele mai bune din lume.


Municipiul Focsani si Judetul Vrancea au (re)devenit ''vedete''. Lumea a aflat despre aceasta zona de granita intre cele 2 principate : Moldova si Tara Romaneasca. Locuri in care nu se intampla prea multe lucuri deosebite, cu exceptia acestor cutremure. Acum, ca ne-am mai linistit, sper sa nu avem parte de replici si e cazul se ne intoarcem la normalitate. Eventual, am putea sa facem din Vrancea o zona atractiva, sa reusim sa transformam Focsaniul din acel oras in care locuim, intr-un oras in care sa simtim ca traim. Acum, ca lucrurile par a se indrepta de la nivel macro, poate reusim si in privinta bunei functionari a ''cetatii''' la nivelul micro. Ceea ce va doresc si voua !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)