vineri, 8 august 2014

Vrancea Maraton "Pe aici nu se trece" : Marasesti-Soveja-Marasti

Maratonul "Pe aici nu se trece" - editia 4, este o competitie ce are loc de cativa ani in judetul nostru, datorita eforturilor dl Ilie Rosu. S-a desfasurat pe data de 6 august 2014 si, desi mediatizat in presa scrisa si promovat bine pe online, doar 31 de concurenti s-au inscris si au alergat in acest an.


Probele maratonului au fost de : 21 km, 42 km, 46 km, 72 km. Acest maraton a avut loc intre localitatile Marasesti-Marasti (46 km), Straoane-Marasti (21 km), Soveja-Marasti (42 km), pe un itinerariu ce include locuri in care ostasii Armatei Romane au purtat cele mai crancene batalii in Primul Razboi Mondial.


Sprijin pentru aceasta editia a venit de la Consiliul Judetean Vrancea si autoritatile locale din localitatile aflate pe traseul maratonului, Asociatia Romana pentru Propaganda şi Istoria Aeronauticii - filiala Focsani, Ro Club Maraton şi Directia pentru Sport si Tineret Vrancea.


''Pe aici nu se trece ! '' este un indemn legendar rostit cu 96 de ani in urma de generalul Eremia Grigorescu catre ostasii sai pentru a apara poarta Moldovei in fata armatei germane. In cinstea victoriei din 6 august 1917 si in memoria ostasilor cazuti la datorie, la Marasesti a fost inaltat un Mausoleu, intre anii 1923 si 1938, care este cel mai impunator din tara si chiar din Europa.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)