miercuri, 18 decembrie 2013

Zieke Jay-Jay transferat la Ajax Amsterdam !!

#AjaxAmsterdam si Fundatia #Opkikker au indeplinit visul unui pusti in varsta de numai 8 ani, la meciul din etapa a 16-a a campionatului olandez : partida cu NAC Breda. #ZiekeJayJay sufera de o afectiune rara, iar dorinta lui cea mai mare este de a juca pentru Ajax Amsterdam. "Lăncierii" i-au îndeplinit acest vis si l-au "transferat" cu tot fastul: i-au organizat o conferinta de presa alaturi de antrenorul Frank de Boer, l-au inclus în antrenamentele echipei, iar la meciul cu Breda, Jay-Jay a intrat pe teren alaturi de jucatorii lui Ajax si a dat startul partidei.



Cam asta e diferenta, intre campaniile umanitare, desfasurate in occident, cu cele din Romania. Dincolo de faptul ca in Olanda, fondurile alocate pentru cercetare, inovare si recuperare a persoanelor cu dizabilitati, sunt uriase, fata de Romania. Avem acest exemplu recent cu Jay-Jay Zieke. Sa nu uitram, gradul de mobilizare si implicarea serioasa a autoritatilor din Olanda, in cazul fotbalistului roman Mihaita Nesu de la Fc Utrecht. Practic, daca se intampla asa ceva in Romania, Nesu s-ar fi luptat cu morile de vant, birocratia institutionala si sperantele-i erau naruite de mult.


Am vazut, mai sus, cum se desfasoara promovarea acestor cazuri, in Olanda. In Romania, avem o larga categorie needucata de utilizatori prezenti in in retele de socializare. Pe Facebook, de exemplu, sunt SHAREuite poze si statusuri prezentand persoane suferinde si imobilizate ori cu vizibile eczeme (ba, chiar si animale mutilate). Fara o certitudine si autenticitate asupra veriditatii existentei unui caz ce a primit un verdict medical. O forma de spam neconstientizata de utilizatorii creduli pe care ma abtin sa ii categorisesc asa cum ar merita.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)