luni, 2 decembrie 2013

Proiectul Hovenring pentru biciclistii din Olanda : intersectia Heerbaan / Meerenakkerweg

Olanda nu are o vreme prietenoasa si are problema faptului ca se afla sub nivelul marii. Ceea ce nu i-a impiedicat pe batavi sa-si vada de viata zilnica, avand in vedere ca, fata de Romania, ei investesc constant si masiv in tehnologie.


Prin urmare, pentru a contracara forta marii Nordului si frecventele inundatii, inginerii si proiectantii olandezi au conceput Constructiile Delta (olandeza: Deltawerken). Dar, despre acesta, o sa va spun intr-un articol mai detaliat.


Olanda, tara mea preferata cand vine vorba despre mentalitati, dezvoltare, inovare si loc unde m-as stabili si mi-as trai viata, nu e cunoscuta doar pentru ca ar fi Tara Lalelelor prin celebrul ei Parc Koekenhof. De cateva decenii, Olanda a devenit si tara ideala in care sa locuiesti daca esti biciclist. Si, cum eu pedalez aproape zilnic, am luat in serios acest articol si va prezint astazi o stire incredibila si destul de recenta.


Ultima inventie fantastica luata de municipalitatea din orasul Eindhoven are in vedere o intersectie foarte aglomerata din apropierea orasului, traversata zilnic de 25.000 de automobile si 5.000 de biciclisti. Aceasta faciliteaza tranzitul pentru olandezi in proximitatea intersectiei Heerbaan / Meerenakkerweg.



Un grup de arhitecti si ingineri) au inaugurat recent un sens giratoriu suspendat si destinat exclusiv celor care se deplaseaza pe 2 roti. Dupa finalizarea constructiei, oameni de toate varstele se deplaseaza cu bicicleta pe pasarela considerata cea mai mare din lume. Proiectul Hovenring ce poarta semnatura IPV Delft, e suspendat de 24 de cabluri din otel si se afla la o inaltime de peste 70 de metri. Noaptea e superb luminat si e foarte util pentru biciclistii care vor sa evite traficul congestionat si periculos din intersectia Heerbaan/Meerenakkerweg.


In final, dupa ce v-am prezentat stirea, urmeaza si-o intrebare. Numai sa nu ma injurati prea tare pentru intrebarea pe care v-o adresez ! In cat timp, credeti ca vom avea ceva similar in marile aglomerari urbane din Romania :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)