luni, 16 decembrie 2013

Veta "Frau" Manole : "ambasada" Germaniei de la Focsani

Singura femeie din Vrancea care a nascut intr-un lagar nazist, Veta Manole, spera si acum, dupa 60 de ani, sa-si regaseasca iubitul pierdut in timpul razboiului. Dragostea pentru Willy Derenbach s-a transformat intr-o pasiune pentru poporul german. "Frau" Veta spune ca nu a fost batuta in lagar, insa securistii romani au batut-o pentru vina de a fi primit felicitari de la nemtii pe care i-a ajutat dupa razboi.


Doamna Veta :Frau" Manole e un exemplu de fidelitate si e mai plina de moralitate decat toata politica externa a Romaniei asumata de diplomatia de la Bucuresti din acea perioada. De ce zic asta ? Pentru ca, as fi preferat, Romania sa mearga pana la capat, alaturi de Germania ! Am fi pierdut cu demnitate al Doilea Razboi Mondial dar am fii evitat 45 ani de comunism ! Dumnezeu sa o odihneasca !


PS : intrebare pt consilieri municipali care au dat numele unei strazi din Focsani regizorului Sergiu Nicolaescu (senator PDSR / PSD de Vrancea dupa 1990) si fostului Vicepresedinte PSD al CJ Vrancea - Mircea Diaconu (tot PSD, fireste) :


Cand, vreodata, veti aprecia gesturile de umanitate, civism si noblete, la adevarata lor valoare ? Cand, vreodata, veti renunta la a va preamari prin titluri pompoase slugarniciile actorilor politici (recte, PSD : cei 2 numiti mai sus) ? Cand, vreodata, vom asista la desemnarea acestei doamne, post-mortem, cu titlul pe care il merita : "Cetatean de onoare al municipiului Focsani"' ? Cand ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)