joi, 6 iunie 2013

Vincon la Concours Mondial de Bruxelles 2013 in Bratislava




Vincon Romania a participat recent la unul dintre cele mai prestigioase concursuri de profil - "Concours Mondial de Bruxelles" !


Compania despre care v-am mai vorbit in urma cu 1 luna, cand Blogosfera Vrancea a vizitat Crama Paradis si Crama Beciul Domnesc, a impresionat juriul si audienta obtinand 2 distinctii remarcabile dupa mine.

Concours Mondial de Bruxelles 2013 a fost organizat la Bratislava si a reunit 8.200 de vinuri, provenind din 50 de tari producatoare.

In continuare, va voi prezenta cateva caracteristici ale celor 2 vinuri premiate la aceasta competitie intre vinuri de top in Europa. 




- Tamaioasa Romaneasca 1996 (medalie de argint) este un vin alb, dulce, din familia soiurilor aromate, cu o remarcabila prospetime si un echilibrat complex aromatic din miere de albine, flori de salcam, pepene galben si ananas. Vinul face parte din gama Comoara Pivnitei, alaturi de Fetească Albă 1997, Merlot 1993 si Pinot Noir 1993.


- Cabernet Sauvignon 2008 (medalie de aur) : este un vin  ce impresionează  prin caracterul fructuos, intens colorat, cu tenta rubinie dupa 2 ani de maturare. Acest vin face parte din gama super premium Ambrosio destinata segmentului HoReCa. 
Prin toate caracteristicile sale, este un vin de cea mai aleasa si mai solida reputatie careexprima vigoare, virilitate si forta. Din gama Ambrosio mai sunt vinuri albe (Muscat Ottonel sec si Tamaioasa Romaneasca) si vinuri rosii (Merlot si Feteasca Neagra).


Vincon Romania a fost infiintata in anul 1949 si este unul dintre cei mai mari producatori de vinuri, distilate din vin, bauturi spirtoase si otet. Compania detine vita de vie in regiuni vini-viticole cu renume : Odobesti, Cotesti, Panciu, Husi. Vinificaţia acestor vinuri medaliate pe care vi le-am prezentat mai sus s-a realizat in cele 11  crame ale companiei  care totalizează o capacitate de procesare  de peste 40.000 tone/sezon. 



2 comentarii:

  1. bulgaria all inclusive 2013luni, 10 iunie 2013 la 20:50:00 EEST

    domnule Trofin va inmanez o provocare , nu pot spune ca sunt mare cunoscator al acestui domeniu dar imi place sa savurez un vin bun la finele saptamanii de aceea va provoc sa imi spuneti denumirea unui vin savurat de dvs. care v-a incantat papilele gustative.

    RăspundețiȘtergere
  2. L-am descris mai sus, este vorba despre Tamaioasa Romaneasca ! Dar si cu o alta ocazie cand am vizitat cramele Vincon Vrancea de la Beciul Domnesc. Este vorba despe o sticla speciala din anul 1996 ! Am scris (si) aici :

    http://dantrofin.blog.com/2013/04/22/blogosfera-vrancea-la-vincon-vrancea-2/

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)