vineri, 6 martie 2009

3 Linkuri pe Uichend !


Un prim articol pe care il recomand este al unei tinere eleve de la Liceul unde, mi-am petrecut si eu, cei mai frumosi ani ai adolescentei - Colegiul National UNIREA. Ea se numeste Cristina ROIBU si, a publicat, recent, in paginile Ziarului de Vrancea, un nou articol care mi-a atras atentia. Am considerat ca merita promovat; lucru ce am sa-l fac, in continuare, cu tinerii ce au asemenea ganduri frumoase, inca din liceu. Mai ales ca, "am promis" sa postez pe blog acest articol al Cristinei ! Articolul se numeste "Pierduti printre Nimicuri" !
De asemenea am sa promovez, in continuare, toti tinerii care-si fac blog si, aduc ceva nou, in blogosfera din Focsani. Am deja cateva linkuri ale unor tineri cu blog din Focsani, pe care ii citesc cu placere.
Si, ca sa vedeti ca nu este o exceptie, va invit, dupa ce veti citi articolul de mai sus, de acum 2 zile, sa parcurgeti ai alte postari, mai vechi, ale Cristinei : De ce sunt tinerii tristi, Prietenia, Prostia e in floare, Cand spui ca o persoana e urata il jignesti pe Dumnezeu, Parinti de ocazie.
Dupa lectura acestor articole, ale Cristinei Roibu, de mai sus, o sa ma intelegeti, de ce am considerat ca trebuie promovata. Felicitarile le primeste si Ziarului de Vrancea care, gazduieste, in paginile sale, aceste ganduri frumoase, sincere, mature chiar, ale unui tanar.
Contributia mea este infima insa, am considerat ca trebuie sa procedez, ca atare.

A doua stire se refera la un Dj de Top, care va vizita Clujul (Vineri, 6 martie) si Bucurestiul (Sambata, 7 martie). Andre Tanneberger, cunoscut fanilor drept ATB, este unul dintre cei mai populari Dj din lume si, un frecvent si indragit al cluburilor din Romania. Am avut, vara trecuta, ocazia sa fiu, in lunga vacanta de la Costinesti, printre cei care am mers in Disco Tineretului pentru o seara superba, alaturi de vreo 10-15 amici cu care eram pe litoral. Vine constant, in tara noastra, cam de 2-3 ori pe an si, mereu are ceva aparte, fata de restul. Are un feed-back de la public la fiecare piesa mixata, destule "piese comerciale" (cele mai asteptate) fiind, piesele acelui moment, nu doar lansate de ATB, dar si de restul Dj-ilor. Este o practica frecventa, altii obisnuiesc sa presteze doar din creatiile proprii, asa cum a facut-o PAUL van DYK, pe 10 Octombrie 2008, la un concert la care n-am putut lipsi.
Un interviu cu ATB puteti sa-l cititi pe acest sait .
Este inutila o biografie a artistului german, fiind unul dintre cei mai cunoscuti si apreciati musicieni. Dupa mai bine de 10 ani, creatiile sale au facut inconjurul lumii. ATB marturisea, intr-un interviu pe care l-am urmarit ceva vreme in urma, ca sursa de inspiratie pentru piese sunt calatoriile in jurul lumii si, nu sunt de mirare : acordurile de guitara din 9PM, The Fileds of Love sau The Summer care, te trimit pe plajele din Ibiza. Apoi Let U Go, Believe In Me sau Killer iti induc o stare de club, un mood trance. Piese precum Marrakech te trimit cu gandul spre tarmurile indepartate si, ce poate fi mai frumos, decat sa-i spui persoanei dragi : "...you really are my Ecstasy", precum in piesa celebra !

Ultimul link este nu pentru toata lumea. Politicienii actuali (in marea lor majoritate) nu au de ce sa faca urmatorul test, la fel "deontologii de ocazie" ai unor partide care, in campanie, se bateau cu pumnul in piept invocand principii si moralitate, criticand Guvernul Liberal care avertiza asupra imposibilitatii sustinerii maririi lefurilor unor categorii.
Acum, dupa "mEnstruoasa coalitie FSN 2", stau ascunsi precum potarnichile, doar ici-colo, cate un exemplar portocaliu-sinistru mai sustine Guvernul BOCanila si alianta PSD+PDminusL (precum cel din Ziarul de Vrancea, cu initialele "DB").
Urmatorul link este pentru cei mai creduli care pun pret pe doctrine, pe separarea in stanga si dreapta, in valori si ideologii. De asemenea, pentru cei care isi aduc aminte ca, fostul PD (azi PDminusL) facea parte din Internationala Socialista (azi e integrat grupului Popularilor Europeni) unde a intrat, culmea, chiar inaintea PSD-ului de azi. Pe acestia, ii sfatuiesc sa acceseze urmatoarea adresa : Busola Politica unde vor descoperi mai bine daca, perceptiile lor vis-a-vis de viata publica si actorii politici, se regasesc intr-unul din actualele partide.
Este un test pe care l-am facut anul trecut, cand am descoperit adresa. Rezultatul meu a fost ca m-as "apropia" mai degraba de PC si, la mica distanta, PNL. Poate nu e f bine pus la punct dar, intrebarile sunt formulate incat sa aibe acoperire in toate partidele existente la acel moment. Actualmente, nu vad, cum s-ar mai regasi unii in partidele ce nu sunt in Parlament. Dar intrebarile vizeaza si electoratul infim al PNTcd, PIN si PNG.
Oricum, e interesant, merita incercat !

Uichend placut !

4 comentarii:

  1. Salut,Patrick!ATB este si "digeiul" meu favorit. :DAm facut testul acum o vreme si am o apropiere fata de PNL de 37 de puncte,deci sunt in grafic.Bine,nu sunt un liberal conservator si stiu ca nu pot avea punctaj maxim.Desi ma asteptam sa fie PSD ultimul,a fost abea penultimul,locul de la coada fiind ocupat de PRM cu -37.Tare ideea cu linkurile de weekend. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ALEX : Multam fain mane, de comment !pentru uichendu asta am "ratat" s aanunt de meciul lui Lucian BUTE de azi dimi de la 5 !m-am trezit pe la 3 sa-l vad si pe "JoJo" Dan si pe Bute...vroiam sa anunt intr-un post pe care mi-l propusesem sa apara, frecvent, vinerea.asta pt ca in uichend nu se posteaza pe bloguri prea mult insa am observat ca primesc destule vizite de cand cu ideea de "3 linkuri pe Uichend" !cat despre testul "Busola Politica" e f bun, poate mai trebuie putin actualizat la unele intrebari.depunde si cat de importanta e o anumita intrebare la care ai raspuns, ai posibilitatea sa-i acorzi un nivel mai mare sau mai mic. de aici, pozitionarea centru-dreapta sau dreapta, asisderea pe partea stanga a politicii.Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc mult de aprecieri.am dat din intamplare peste pagina!Cristina Roibudontbeperfect.blogspot.com

    RăspundețiȘtergere
  4. nu ma mira ca ai blog, draga Cristina, ma bucur si, o sa te adaug, in lista mea a bloggarilor din Focsani.am urmarit in ZdV ce a aparut si, le-am sugerat, sa publice mai des astfel de articole ale unor tineri care au ceva de spus.spor la bloggareala si succes in tot ce faci !;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)