sâmbătă, 24 ianuarie 2009

Oprisan + Basescu = LOVE(le) !





Se-ntoarce Cuza în mormânt
Când vede pe-acest pământ sfânt
De 24 aniversar
Pe marinar şi Marean
Lingându-se-n văzul lumii
Şi ţopăind Hora Unirii.

Şi Ion Roată Câmpureanu’
De l-ar vedea pe Mareanu
Cum a pus cizma pe judeţ
I-ar sparge muia c-un hârleţ
Să nu mai poată sta deloc
Pe-al nostru sfânt divan ad-hoc.







Alecsandri s-ar împuşca
Daca-r trăi şi ar vedea
Că Milcovul de la hotare
E muls de-un şuţ de buzunare
Fără de cuget şi simţire
Minţind şi jefuind prostime.




Unde-i Kogălniceanu frate?
Să vadă Vrancea cum se zbate
În sărăcie şi dispreţ
Cel mai subdezvoltat judeţ
Unde în loc de investiţii
Ni se serveşte artificii.




Sărbătorim Ziua Unirii
Prilej de praf în ochii lumii
Unde al nostru brav şmenaru’
Se pupă-n bot cu marinaru’
Iar noi jucăm hora Unirii
În proslăvirea fericirii.










Trista-i tara Vrancei, stimabililor ! A ajuns pe mana unora care "nu se dau dusi" prea usor din administratie si politica, desi gestioneaza falimentar interesele vrancenilor.
Foarte potrivite versurile de mai sus din "JURNAL de GHERILA" care ramane, prin colectivul redactional si condeiul fiecaruia, un tonic pentru cei care vor altceva. Saturati de aceleasi palide figuri, aceleasi metode (practici) de a face afaceri cu banul public, mentinuti prin votul unor resemnati, asistati social.

Mos Ion Roata si-ar fi luat opincutele si desaga si-ar merge pan' la Cotroceni sa-l intrebe degraba pe neispravitul de Presedinte cum de s-a aliat cu cel care il facea in Campania din 2004 "chior si homosexual", aruncand o multime de fluturasi in Piata Unirii din Focsani !

Dar, asa cum il stim, Mos Ion Roata era un biet visator, cu prea mult bun-simt, asemenea multora dintre bietii oameni de la tara care nu mai inteleg nimic acuma. Ar merge de buna seama, unii dintre dansii sa-l intrebe pe Presedintele Judetului Vrancea de ce nu mai are aceeasi parere despre Presedintele Romaniei ?

Cumva, "mana intinsa" de Basescu lui Oprisan in 2006 cand, pe filiera PD : Basescu - Blaga - Prefectul Ion Oprea - s-a anulat un ordin al Subprefectului Dragos Mircea care il punea intr-o mare dificultate pe Marian Oprisan ?

Pe 24 ianuarie 2009, dupa 4 ani, Oprisan si Basescu se vor prinde iar, in hora unirii, alaturi de multi dintre membrii cabinetului Boc la care se vor alatura "Ciocoii si Beizadelele Portocalii".

Dormiti linistiti, vranceni...Oprisan si Basescu va vegheaza "somnul ratiunii" !

PS : ca sa nu sara deontologii de ocazie portocalii (abia a inceput "Olimpiada Ciolaniadei") ii anunt ca nici altii (a se vedea Liberalii) nu-s mai breji prin Vrancea, prin felul in care au inteles sa faca campanie in alegerile Parlamentare !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)