miercuri, 30 iulie 2008

Bugs Bunny DIES by Elmer




Bugs Bunny a murit - o veste soc pentru fanii iepurelui nastrusnic ! 

Dar, una asteptata, de fanii lui Elmer - vanatorul pacalit de fiecare data de unul din cele mai haioase personaje ale lui Warner Bros :)

Voi, ce spuneti : e corect asa ceva ? aveti de gand sa protestati :))

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=dxcgRqzPhrk]

"Divizia lu' Mitica" pt "mitici" !

azi e miercuri si e fotbal, restanta vaslui-steaua.

e nebunie mare, fratilor, toti discuta pe la terase decat despre cat de aiurea e ca nu mai pot, "miticii" (pardon, mititeii) sa vaza "divizia lu' Mitica.
unde, as adauga eu, intr-o etapa, daca e un meci care sa fie cat de cat bun, care sa merite sa il vizionezi, e mare lucru. inteleg, joaka steaua , dinamo, rapid, cfr, mai ai ce vedea, dar nu mereu. intre ele cand joaka, se merita.
da, in rest ? cum v-ar sade sa suportati un meci pandurii-gaz metan medias sau char si un poli iasi-otelul (a, stai k asta ar putea fi un derby moldav, in fine) ?

eu nu as da meciurile, daca stiu k am ecsclusivitate pe piata, vreau sa platiti !

numai ajutoare, subventii, o tara de asistati social ...
uitati-va si cum e pe afara !

cand spun toate astea, stiu k vor sari multi deontologi microbisti, dar e timpul sa ne platim biletul la concert - nu sa dea partidul "x" sau "y" moaca, la "bobor".

singura chestie ce nu o inteleg la nesimtitul de voiculescu, e ...dc nu da posibilitatea, asa cum e si afara, sa aibe societatile de cablu, pachete cu acele canale si, cine vrea, sa poata plati sa vizioneze. doar sunt multi pasionati de fotbal, eu sunt unul dintre ei, dar nu as sta non-stop sa vaz meciuri. imi place fotbalul, il practic, eram super innebunit cand ne uitam la "il calcio" la pro tv, dupa 1989 da nu inteleg atata disperare, mai sunt si alte lucruri importante.

nu am la rds abonamentul ci la upc. stiu ca baietii de la upc nici nu au banda necesara sa aloce celor 4 canale ale www.gsptv.ro (asta e off the record)

dar, k sa mai imbunez tonul, va ofer si o posibilitate sa vedeti meciurile.

PS : faceti COPY-PASTE la urmatorul link, pt a VIZIONA MECIURILE din DIVIZIA lu MITICA :

http://www.cool-tv.net/tv-channels/ro/gsp-tv-live-transmis-online-s1.html

gasiti tot ce va trebuie la adresa de mai sus. o sa va instalati "sopcast" si media player 10.

mai este o alta adresa care prezinta meciuri din toate tarile, inclusiv din romanika, o sa o caut si o postez acilea, pt cei ahtiati de fotbal.

sâmbătă, 26 iulie 2008

Profil de afacere (4) GRADINITA !

Piaţa - Piata este în acest caz nelimitată. Copiii vor merge întotdeauna la gradiniţă; noutatea este însă reprezentată de creşterea ponderii unităţilor de învăţământ preşcolar private în dauna celor publice. Acesta este cea mai importantă modificare structurală a pieţei, în paralel cu diversificarea serviciilor oferite de diverşi prestatori, în conformitate cu creşterea cerinţelor clienţilor.

Clienţii
- Clienţii sunt persoanele care au copii cu vârste în general cuprinse între 3 şi 6 ani, oameni ocupaţi, care nu au timp în cursul zilei să aibă grijă de copii, dar sunt preocupaţi de educaţia acestora şi care încearcă să găsească o alternativă la sistemul de grădiniţe de stat. Ei sunt de obicei persoane tinere, cu venituri superioare, patroni sau angajaţi ai unor companii multinaţionale, bănci, etc., ori cetăţeni străini.
Cerinţele clienţilor sunt tot mai diversificate. Pe lângă supravegherea copiilor – activitatea de bază pentru care funcţionează o gradiniţă – părinţii solicită o serie de servicii suplimentare, printre care, în primul rând, învăţarea unei limbi străine, apoi deprinderea unor cunoştinţe de bază în utilizarea computerelor, practicarea unor sporturi, iniţierea şi dezvoltarea unor aptitudini (muzică, dans, pictură), sau derularea de jocuri educative, de logică, atenţie şi perspicacitate. Clienţii pot solicita diverse servicii cum ar fi servirea uneia sau mai multor mese (în raport cu perioada de timp petrecută de cei mici în cadrul unităţii), program prelungit, transportul la şi de la grădiniţă, vizitări de muzee şi expoziţii, excursii tematice, plimbări în parcuri şi grădini. De asemenea orice grădiniţă trebuie să asigure asistenţă medicală. Diversitatea şi calitatea acestor servicii diferentiază o firmă în faţa concurenţei.

Concurenţa
- În mediul urban şi în special în oraşele mari, grădiniţele particulare şi în special cele în limbi străine au început să apară şi să se dezvolte. O categorie aparte o constituie cele care se adresează copiilor unor persoane străine care locuiesc permanent / temporar în România (ex: grădiniţă franceză, libaneză, chineză, etc). Nu trebuie omise nici grădiniţele publice, dar acestea pierd teren văzând cu ochii, deoarece nu înregistrează mari progrese în modul de derulare a procesului educaţional, faţă de cele private, în cadrul cărora inovaţia şi adaptarea la nou reprezintă preocupări curente. De asemenea, un motiv extrem de frecvent pentru care părinţii optează pentru o grădiniţă sau alta îl reprezintă localizarea, în sensul că mulţi aleg o grădiniţă situată cât mai aproape de casă.

Promovarea -
Canalele de promovare utilizate pot fi: ziarele locale şi cele de anunţuri, afişe, postere, pliante, sau chiar promovarea verbală. O politică promoţională bine structurată şi eficient administrată poate genera rezultate extrem de favorabile. Există chiar varianta prezenţei unui număr de solicitanţi care să depăşească posibilităţile (în special din punctul de vedere al spaţiului). În această situaţie merită luată în calcul varianta deschiderii unei/unor noi unităţi, aşa încât să nu se piardă potenţiali clienţi.

Costurile de început
- Deşi, ca în cazul oricărei afaceri, este preferabil ca sediul / punctul de lucru să nu se identifice cu domiciliul proprietarului, o grădiniţă se poate amenaja chiar în interiorul locuinţei patronului, sau într-o anexă special amenajată a acesteia. În această situaţie s-ar economisi o sumă importantă de bani, care ar putea fi utilizaţi în alte scopuri cum ar fi dotarea cu materiale didactice, mobilier, echipamente.

Pregătire şi calificare
- Personalul implicat în activităţile de zi cu zi (cele cunoscute sub denumirea împământenită de “educatoare”, dar care pot fi intitulate şi altfel) trebuie să îndeplinească o serie de criterii. Acestea trebuie să fie în primul rând pasionate, devotate muncii pe care o desfaşoară, dar şi să aibă o personalitate adecvată unei asemenea munci (răbdare, tact, înţelegere) având în vedere categoria căreia i se adresează. Pentru multe din aceste persoane satisfacţiile morale ale muncii se apropie sau chiar primează în faţa celor materiale.
Majoritatea personalului didactic care activează în cadrul acestor instituţii are studii de specialitate, respectiv liceul pedagogic sau studii superioare pedagogice. Personalul este format din educatoare şi institutori. Cadrele didactice din învăţământul preşcolar trebuie să aibă norma de bază în unitatea respectivă. Directorii şi directorii adjuncţi sunt numiţi de inspectorul şcolar general.

Cadrul legal
- Conform Legii Învăţământului, învăţământul preşcolar se organizează pentru copii în vârstă de 3-7 ani, în grădiniţe de copii cu program normal, prelungit şi săptămânal.Grădiniţele se înfiinţează cu acordul obligatoriu al inspectoratelor şcolare, în condiţiile legii, pe baza unei documentaţii de evaluare.
Criteriile de evaluare se referă la domeniile fundamentale de organizare şi funcţionare: personal didactic, conţinut, bază materială şi activitate financiară.
Procesul de evaluare cuprinde două faze:
- autorizarea de încredere, care acordă dreptul de organizare şi funcţionare provizorie a unităţii rerspective;
- acreditarea, care acordă unităţii respective toate drepturile ce decurg din Legea Învăţământului.
În cazul învăţământului preşcolar (grădiniţe), acreditarea trebuie solicitată după cel mult 4 ani de la acordarea autorizaţiei de încredere.Instituţiile şi unităţile de învăţământ particular se supun evaluării şi controlului, în condiţiile legii.

Informaţii suplimentare
- Ministerul Educaţiei şi Cercetării
Str. General Berthelot nr. 28-30, sector 1, BucureştiTel: (021) 310.42.20

vineri, 25 iulie 2008

Un parlamentar european cere "demascarea" bloggerilor !





Un proiect de Raport al Comisiei pentru Cultura si Educatie a Parlamentului European, initiat de o fosta jurnalista, Marianne Mikko ( din cadrul grupului Socialist, Estonia), considera ca "este nevoie de un fel de eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor, a caror identitate si motive pentru a scrie pe blog trebuie facute publice".

Autoarea proiectului este de parere ca blogurile "au fost pana acum un loc al bunelor intentii", dar semnaleaza riscul ca, odata cu dezvoltarea blogosferei, acestea pot deveni "o sursa de poluare a cyberspatiului".
In Raport se considera ca "in cazul blogurilor ar trebui stabilite masuri legale pentru a fi folosite in eventualitatea unor procese legate de continutul articolelor si pentru a stabili un drept la replica al celor vizati de acestea" si cere o "eticheta de calitate aplicata asupra blogurilor si a bloggerilor". Primele reactii pe blogurile romanesti nu au intarziat sa apara:

"Dezbaterile vor continua si cu siguranta se poate ajunge la aberatii chiar si in Parlamentul Europei daca nu se va face o rezistanta consistenta la aceasta idee. Parlamentarii din fostul lagar socialist ar trebui sa faca cel mai mare scandal caci noi avem inca vie in minte actiunea cenzurii comuniste, in timp ce occidentalii o cunosc mai mult din carti. Ba s-ar putea sa fie tentante anumite idei de control a sferei publice pentru cei care se afla la butoanele puterii in tarile cu rol de jandarm sau de guvernante", a notat Vasile Dancu pe blogul sau.

"Blogurile sunt instrumente puternice si pot reprezenta o forma avansata de lobby, care la randul sau poate fi considerat drept o amenintare. Ideea ca blogurile sunt o amenintare ar trebui sa fie interpretata corect de blogeri. Blogul este deja un instrument de comunicare si expresie libera deci trebuie tratate cu respectul si responsabilitatea cu care fiecare suntem in stare. Adica sa incercam sa pastram acesta liberatate, dar nu prin concesii. Mai degraba prin intarirea atitudinii si cresterea solidaritatii", a mai adaugat Vasile Dancu.

Sorin Tudor scrie pe blogul sau: "Nu cred in initiativele “impuse de la centru”. Nu le consider nici binevenite, nici utile, nici firesti. In urma cu aproape doi ani, scriam despre autoreglementare in blogosfera. Si astazi, ca si atunci, consider ca pentru multi bloggeri autoreglementarea exista. Insa, blogosfera a crescut mult de atunci. Iar astazi sunt de parere ca un “cod de bune practici” venind din cadrul blogosferei si acceptat de toti aceia care vor dori sa-l accepte este un pas necesar".

"Sincer nu cred ca se va intampla ceva. Cred totusi ca fiecare individ isi face propriile reguli in blogosfera, iar daca un grup de persoane se ghideaza dupa un set de reguli, bravo lor! E alegerea lor. Dar nu putem pune in aceeasi oala toata blogosfera. Va fierbe pana va da pe afara. Foarte repede", a scris MANAFU pe blogul sau.

luni, 21 iulie 2008

Liberty Parade 2008 Romania !



[youtube http://www.youtube.com/watch?v=XEn1fTGBDq8&hl=]


Peste 50.000 de tineri au petrecut sâmbătă noaptea pe plaja din Saturn, la Liberty Arena, potrivit estimărilor organizatorilor. Veniţi din toată România şi chiar din ţările vecine, oamenii au început să se reverse pe Liberty Parade Arena după ora 20.30, când şi caravana celor trei camioane, plecate la ora 17.00 din Olimp, a ajuns în Saturn.

Cele 3 camioane ale Liberty Parade, pline-ochi cu iubitori ai muzicii house, însoţite de câteva sute de tineri care au mers pe jos, au străbătut staţiunile Neptun, Jupiter, Cap Aurora, Venus şi Saturn, iar tinerilor li l-a adăugat, pe parcurs, şi un număr impresionant de turişti, atraşi de ineditul spectacol. După aproape patru ore de mărşăluit prin staţiuni se adunaseră deja câteva mii de participanţi coloraţi, plini de viaţă şi încă neobosiţi, care dansau în ritmurile muzicii mixate pe camioane de Christian Green, Liviu Hodor, Vika Jigulina, Vlad Oltean, Emil Lassaria, Paul Damixie, Liquid şi NTFO.

Pe plajă s-a ajuns în jurul orei 21.30, însă muzica şi luminile s-au revărsat, cu 200 de KW, după ora 22.30. Invitaţii în concert i-au electrizat pe participanţi - nimeni nu s-a mai odihnit până a doua zi dimineaţă. S-a dansat non-stop, s-a fluierat şi s-a cântat până la primele raze ale soarelui. Spaţiul îngrădit al Liberty Parade Arena a devenit, în maximum o oră, arhiplin, în timp ce pe scenă Lucian Bărbulescu şi apoi DJ Andi de la Vibe FM încălzeau publicul.

La ora 22.00, pupitrul a fost preluat de Vali Bărbulescu şi toată producţia de lumini, lasere şi ecrane a izbucnit deodată, smulgând urale din zecile de mii de piepturi. Au urmat DJ Allen şi DJ Optick, fiecare cu un show de zile mari, apreciat de publicul care răspundea la fiecare beat, vibraţie şi schimbare de ritm. La ora 1.00, mulţimea nu mai încăpea deja în spaţiul îngrădit, aşa că accesul a fost oprit de jandarmi.

Nu s-a descurajat nimeni, mulţimea formând două „anexe“ „Liberty Parade Arena“ de-o parte şi de alta a scenei, în afara îngrădirii. Suprafaţa evenimentului a crescut la aproape 30.000 de metri pătraţi.

Pe scenă a urcat Carl Kennedy, cu piese ceva mai comerciale, foarte melodioase. Kennedy nu s-a dat jos de pe scenă până la 6.00 dimineaţa, rămânând alături de DJ-ii români încă trei ore după ce şi-a încheiat programul. 
De la ora 3.00 a preluat platanele Dennis Ruyer de la Dance Department. Ruyer a stat şi el două ore pe scenă şi a încheiat cu „Romania, I love you!“. 
DJ Pagal a ţinut Liberty Parade până la 6.00 dimineaţa, cu o plajă tot foarte plină. Soarele a răsărit peste cel puţin 10.000 de oameni aflaţi încă în faţa scenei. Faptul că scena a fost de două ori mai mare decât la ediţiile precedente, ajungând la „dimensiunile unui portavion“, iar puterea sunetului şi a luminilor laser a fost destul de mare încât să străbată distanţa până la 2 Mai şi Vama Veche.


Circulaţia în zonă a fost restricţionată la trecerea caravanei, iar fluxul mare de autovehicule (în sudul litoralului au fost circa 150.000 de turişti, la hoteluri şi particulari) a creat blocaje de minute bune în trafic. Tocmai pentru a nu congestiona şi mai mult circulaţia, organizatorii au acceptat devierea caravanei printr-un drum ocolitor, între Cap Aurora şi Venus. 
Forţele de ordine s-au ţinut de cuvânt: toată lumea a fost legitimată la punctele de intrare în arena de pe plajă. Deşi au fost sfătuiţi să nu consume băuturi alcoolice, tinerii au reuşit şi anul acesta să bată toate recordurile în materie. În trecerea lor prin staţiuni, precum şi pe plajă, au lăsat în urmă tone de sticle, PET-uri şi doze de alcool.

joi, 17 iulie 2008

LOVE PARADE - Dortmund 2008 !

Probabil cel mai mare event al anului in materia concertelor, desfasurat anual, in cursul lunii Iulie. Anul acesta, gazda este orasul Dortmund, dupa ce precedenta distractie de anul trecut a avut loc la Essen.

Love Parade este un "brand" cunoscut la scara mondiala, lansat si intretinut de catre nemti, o manifestare a "free-spirit-ului", a celor non-conformisti si ecstravaganti. Probabil foarte putini cunosc acest eveniment, deoarece in Romania, inka mai sunt prejudecati, generalizari si minti incuiate.

Evenimentul LOVE PARADE este cel care a inspirat si ceea ce se desfasoara pe litoralul romanesc de ceva vreme sub denumirea de LIBERTY PARADE. Asemanarea poate consta in acele camioane in care dj-ii pun musica , iar tinerii urca pentru a dansa pe ritmurile specifice acestui event. Costumatia este una ce conteaza, fiecare incercand sa fie cat mai diferit, colorat, depinzand si de cat este de emancipat si cat vrea sa se exteorizeze.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=E0NjXQanY-c&hl=]

Anul acesta la Dortmund vor fi prezenti, printre numele mai sonore : Paul van Dyk, David Guetta, M.A.N.D.Y., Underworld, Moby si ARMIN VAN BUUREN (dj nr1 in 2008).
Love Parade, poate fi urmarit si pe net, din ceea ce stiu. Anul trecut, la Essen, am vazut defilarea camioanelor, prestatia dj-ilor si atmosfera generata de sutele de mii de iubitori ai acestui gen de musica, distractie si culoare.

duminică, 13 iulie 2008

SKIMMing and PISHing !

E sezonul concediilor si, oricand, aflati la mare, avem nevoie de cativa banuti in plus, neavandu-i "cash", preferam sa ii tinem pe card, acolo unde multi primesc si leafa. Ca atare, focsaneanul aflat la mare, da o fuga prin Constanta si, eventual de la unul din bancomatele din orasul lui Ovidiu, scoate ceva marafeti.
Recomanarea mea este sa mergeti pe Strada Stefan cel Mare, aflata in preajma Magazinului Tomis (MALL Tomis) unde puteti gasi bancomatele toturor bancilor. Odata aflati in fata bancomatului, trebuie sa aveti in vedere ca, de la începutul acestui an, fraudele de tip skimming şi pishing au cunoscut o creştere exponenţială. Pentru a înţelege mai bine atacurile la care putem fi supuşi, iata o descriere a două dintre modurile de operare ale infractorilor.

Skimmingul constă în instalarea de dispozitive la bancomate sau POS-uri prin care sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, sunt folosite pentru inscripţionarea unor noi cărţi de credit.
Phishing-ul se bazează pe crearea unor pagini web false şi transmiterea de mesaje către diverse persoane în scopul obţinerii unor date de identitate pentru Internet sau cărţi de credit. Odată obţinute aceste informaţii despre cărţile de credit, conturi de utilizatori, conturi de e-banking, acestea pot fi folosite cu uşurinţă pentru plata unor servicii sau pentru achiziţionarea de bunuri prin Internet, efectuarea de transferuri de bani sau folosirea identităţii celui ale cărui date au fost furate.

Pentru a nu fi ţinta acestor atacuri, este indicat sa : 
- nu accesaţi linkul transmis în conţinutul email-ului
- verificaţi în browser numele site-ului, pentru a observa diferenţa faţă de site-ul original
- contactaţi banca sau instituţia financiară pentru a verifica dacă au transmis astfel de mesaje (în politica băncilor nu se practică astfel de procedee pentru solicitarea datelor confidenţiale)
- nu divulgaţi niciodată datele confidenţiale despre conturile de card (număr de card, data expirării, codul PIN) sau userul şi parola aferente conturilor de e-banking
- nu divulgaţi codul PIN nimănui.

marți, 8 iulie 2008

Tatucii romanilor si nevoile asistatilor social !

Ceea ce m-a frapat la recent incheiatul "Balci" de la sfarsitul saptamanii trecute din Focsani, desfasurat su numele de "Zilele Focsaniului", concomitent cu "Festivalul Berii ! Anume, ca NU mi s-a infirmat parerea vis-a-vis de categorisirea multora dinte cetatenii judetului Vrancea, drept "asistati social:.

Faptul ca au fost acolo si multi focsaneni, ma face sa cred, ca nici acestia nu-s mai breji ! Faptul ca si-au luat un mic si o bere, si ascultau osanalele pupincuristului Octavian Ursulescu ma face sa-i privesc cu compasiune, gandidu-ma ca is obisnuiti asa. Inca de dinainte de 1989, aveau nevoie de un "Tatuc" care sa-i scoata in strada, intre "multi" si sa rada cu nesat la glumele unuia mai sturulbatic. Probabil, vreun securist care spunea glumele intentionat, tocmai pentru a vedea cine rade iar, a doua zi, sa-l salte.

Mi-e sila, pentru ca in nesimtirea lor, uita ca totul e pe banii mei si ai tai si, nu ne intreaba, nimeni pe noi ce proiecte am considera ca is bune de aplicat la nivel judetean, in locul "Balciurilor Baronului".

Intrati in mileniul 3 si in UE, suntem bombardati cu mesaje cum ca "PSD ne pune pe primul loc", insa nu avem o infrastructura pusa la punct, iar banii dirijati prin Consiliul Judetean sunt dati discretionar, clientelar si total fara chibzuinta. Is bani publici, platim impozite si statul pierde multi dintre acesti bani, cheltuindu-i alandala. Doar spunea bine cineva ca "statul este cel mai prost administrator".

Spuneam, in titlu, ca "mi-e sila" ! Asta si pentru ca totul se misca mult prea incet iar, faptul ca functioneaza "Dictatura majoritatii", ne determina sa asteptam inca 4 ani pentru a incerca sa alegem alt responsabil la CJ, la Primarie, la Presedintie, la Guvern. Spun asta, pentru ca mi-e teama dec ce s-ar intampla daca ne-am pierde cu totii simtul civic, si responsabilitatea si am lasa totul pe mana celor " multi, dar...prosti". O nedorita complacere, resemnare, acceptare...

Pana in 2012, doresc Asistatilor Social din Vrancea, petrecere frumoasa, pofta buna la masa, chef mare si continua iresponsabilitate fata de toate ! Stati linistiti, "CINEVA" vegheaza asupra dvs ... doar v-a pus pe primul loc, nu-i asa ???

duminică, 6 iulie 2008

Jean Michel JARRE in Romania !

Stirea mi-a parvenit de circa o saptamana, cand ma pregateam pentru a merge la concertul lui ARMIN van BUUREN de la Arenele Romane.

Numele sau este asociat cu inceputurile musicii electronice si e considerant un deschizator de drumuri in acest gen, alaturi de KRAFTWERK sau PINK FLOYD.

Anul acesta urmeaza sa-si serbeze implinirea a 60 de ani, in luna August, iar in Toamna (10 NOIEMBRIE 2008 - ora 20,00) ne va incanta cu ritmurile musicii sale, efectele speciale, jocurile de lumini, lasere si animatiile bine-cunoscute.



Ne vom numara printre cele doar 9 tari din lume in care JARRE a ales sa-si desfasoare turneul. Suntem, din acest punct de vedere, privilegiati. Am inteles ca locatia eventului este SALA POLIVALENTA din Bucuresti. 
Va fi in toamna si va trebui sa se tina cont si de vreme, poate ca e fireasca alegerea acestei locatii. Vor fi efecte pirotehnice, animatii si lasere si eu as fi ales zona din fata Palatului Parlamentului - Piata Constitutiei, de la Parcul Izvor.

Pretul biletelor este unul pe masura artistului - valoarea se plateste. Din ce cunosc pana la ora asta, pretul este unul cuprins intre 100-500 ron. Insa cei care doresc sa ia parte ar trebui sa se grabeasca. Alte detalii despre artist si amanunte vor fi publicate pana la data concertului - 10 Noiembrie 2008 pe acest blog.

Spun asta pentru ca este concertul la care am visat sa merg atunci cand eram pustan. Era vremea in care stangeam bani pentru a cumpara casete cu J. M. JARRE care se gaseau foarte greu. Ca atare, trebuia sa merg la Music Box (pentru cei din Focsani) si sa scot 100.000 lei vechi pentru o caseta originala de la Sony Music in conditiile in care una piratata era 20.000 lei vechi. A meritat si am colectionat, pana acum, circa 10-15 casete originale cu Jean Michel JARRE.

miercuri, 2 iulie 2008

PSD, Oprisan, Grupul de la Cluj





Marian Oprisan sustine ca Vasile Dancu trebuie dat afara din PSD daca nu va respecta decizia de dizolvare a organizatiei PSD Cluj. Este notoriu : intre Vasile Blaga & Emil Boc (PDL) si grupul Dancu-Rus-Puscas (PSD) e o relatie mai mult decat amicala, un non-combat intre cele 2 partide din Cluj. 
“Eu nu comentez imensele frustrări ale unor oameni care nu au fost în stare să câştige încrederea oamenilor din judeţul lor! Cei care au pierdut să plece acasă! Nu mă interesează cum ne califică domnul Dâncu pe noi, ei refuză să creadă că cetăţenii din judeţul lor nu dau 2 bani pe ei”, a declarat Marian Oprisan.

Se pare că excluderea din PSD este foarte aproape pentru Grupul de la Cluj. Ieri au existat mai multe discuţii între liderii partidului : între Miron Mitrea, aflat la Bucureşti şi Mircea Geoană, aflat la Atena, la Congresul Internaţionalei Socialiste. S-a conturat ideea potrivit căreia, la Consiliul Naţional al PSD din 11 iulie, clujenii ar putea să fie daţi afară din partid, “dacă nu se potolesc”.
La vârful PSD s-a acreditat însă şi ideea că, prin ieşirile sale, Vasile Dâncu urmăreşte cu bună ştiinţă să fie exclus din partid pentru a se victimiza. O altă ţintă a lui Dâncu, Ion Iliescu a declarat că “îl lasă rece tot ce spune Dâncu”. Iar, Marian Oprişan, unul dintre cei atacaţi, a cerut ca Vasile Dâncu şi colegii săi de la Cluj să fie excluşi din partid.

PS : mi se pare mie sau Miron Mitrea "Manivela" a ajuns sa dicteze din ce in ce mai mult in PSD, prin cele 2 trambite ale sale Radu Mazare si Marian Oprisan ? Ce-i drept, dintre toate "judetele rosii" : Constanta si Vrancea s-au mentinut intre primele iar baronii locali vor avea o putere din ce in ce mai mare. 
Descentralizarea prevazuta in vechea lege a adminstratiei publice locale, inlocuita din 2003 cu notiunea de "deconcentrare" (prin Legea nr.215), nu s-a petrecut acolo unde trebuia. Inspre eficienta functionare a serviciilor publice locale, a institutiilor si autoritatilor publice deconcentrate. Insa, functioneaza prin transferul de putere de la centru catre filiale, in spatiul politic romanesc, crescand autoritatea unora dintre liderii locali.
Este un fapt ce-l va avantaja mult pe Marian Oprisan, fata de care nu mai pot carti prea multi lideri locali ai PSD. Cu atat mai mult Vasile Dancu sau Ioan Rus. Acum, e vremea unora precum Mazare, Oprisan, Liviu Dragnea, in PSD.

BLISS - Kissing !

Va propun o piesa superba, care merge foarte bine atunci cand gandurile ratacesc, confuz si nu-si gasesc linistea. Este vorba despre un remix ce a fost compus de catre danezii de la BLISS. In cazul in care nu ati ascultat, v-o recomand cu cea mai mare caldura. Remixul se gaseste pe Albumul "Quiet Letters".

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=25US1PmtWFo]

Sper sa va placa aceste piese ce apartin unor formatii care nu prea sunt difuzate pe posturile comerciale (radio si tv). BLISS sunt foarte cunoscuti amatorilor de chillout iar in Danemarca si in Europa de Nord au vanzari bune si fani multi.