luni, 22 octombrie 2007

Traian Basescu : presedintele unora dintre romani !

Astazi Traian Basescu a "onorat" cu prezenta sa lansarea candidatilor pt Parlamentul European a PD. Discursul domniei sale m-a dezamagit, din nou, iar aplauzele celor prezenti mi-au adus aminte de plenarele si congresele C.C. al P.C.R. Penibil, jenant, tipic comunist, modul de actiune al "Presedintelui unei parti a romanilor ".

Traian Basescu ignora total calitatea sa de garant al echilibrului politic din tara si al medierii intre puterile statului cat si intre stat si societate, asa cum am invatat la cursul de drept constitutional din anul 1 si 2. Am urmarit discursul si atitudinea presedintelui si pot aceasta afirmatie. Da, stimati prieteni, avem un "Presedinte al unora dintre romani" - romanii votanti ai PD.


In caz ca a uitat, sa ii reamintim domnului presedinte, ca a castigat cursa prezidentiala pe un culoar de dreapta al P.N.L. si cu o larga sustinere din aceasta zona. Iar diferenta de 200 000 voturi fata de Adrian Nastase si scorul slab de la referenduum, nu fac decat sa intareasca afirmatia mea anterioara.

Prezenta in fata auditoriului PD-ist de lansare a candidatilor nu se incadreaza in comportamentul unui presedinte, ale carui atributii prevazute de Constitutie nu-i dau voie la acest gest. Domnia sa, se comporta, in continuare, precum " Presedinte al P.D. " fiind " Presedintele unor romani ".

Toate gesturile presedintelui nici macar nu dovedesc ca ar juca sah cu adversarii domniei sale, e clar ca presedintele joaca table. Confiscarea telefonului unei jurnaliste, apelativele dese, colorate si vulgare, discriminarea si dansul din buric de pe litoral, plus folosirea unor institutii ale statului in interes personal, fac din Presedintele Romaniei un personaj decazut in ochii romanilor.



PS : Incercarea presedintelui de provocare a unui nou referenduum pt adoptarea votului uninominal (sanchi !), tine doar de prostirea manipularea electoratului pentru o amestecare a celor 2 evenimente: unul important (alegerile pt Parlementul European), altul inventat (acest inutil si foarte costisitor referenduum.) Azi, Premierul a declarat ca " Guvernul Romaniei isi va asuma raspunderea pt votul uninominal ", existand astfel posibilitatea ca Guvernul sa cada, in caz ca nu trece proiectul de lege.Iata cum amesteca lucrurile presedintele iar PD care nu doreste introducerea votului uninominal e pus intr-o situatie dificila. PD trebuie sa zica ca vrea acest tip de vot, insa e clar ca nu are acele individualitati care sa traga partidul in sus la alegeri. Cu exceptia presedintelui care, atunci cand “marcheaza” in plan politic, transfera acest “castig electoral” catre partidului domniei sale.Un PD pe care azi Presedintele Basescu l-a frecventat si tutelat cu pretul incalcarii grave a Constitutiei. Din nou .. Dar, nu va fii nici ultima oara, o sa ne convingem pe viitor !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)