miercuri, 17 octombrie 2007

Steaua Bucuresti la Focsani !

Imi aduc aminte de anul 1989 cand, daca nu ma insel, a fost ultimul meci pe Milcovul al celui mai mare, iubit si performant club din fotbalul romanesc. Atunci era o reuniune a echipei nationale de fotbal, asa ca a avut loc o partida amicala, incheiata cu surprinzatoarea victorie a Unirea Focsani : scor 2-1 in fata campioanei Steaua Bucuresti.


Amintirile mele, de pustan iubitor de fotbal, se rezuma numai la cei cativa ofiteri ai armatei cu haine groase ce erau langa mine la tribuna 1, aplauzele pentru golul 2 al focsanenilor si dorinta mea de a-i vedea de mai aproape pe Balint, Rotariu, Stangaciu, etc. Lacatus era la lotul national.



Dupa aproape 20 de ani vor revenii pe Milcovul ros-albastrii. Sper sa nu apara si cel care este o rusine pentru natia romana, parvenitul oier, speculant de terenuri si inaltator de biserici - George Becali. Ar fii bine, ca acest meci sa fie o doza de energie, de speranta si optimism pentru jucatorii de la Unirea Focsani - echipa destul de slaba pentru esalonul 2 al fotbalului romanesc, in incercarea lor de a scapa de la retrogradare.



Iata si un link catre un articol din ZdV ce ofera alte amanunte despre aceasta intalnire amicala. Partida va avea loc azi, 17-10-2007, incepand cu ora 15,30, biletul de intrare fiind de 5 ron.


Un comentariu:

  1. Pe scurt, a fost un meci bunicel practicat de cvatre focsaneni si unul slabut al stelistilor.2 ocazii ale Unirii au fost urmate de o bara a Stelei, dupa care, pe finalul primei reprize, Victoras Iacob a marcat dupa un corner executat de Nicolita, lovind fara probleme mingea cu capul, 0-1 la pauza.A doua repriza a insemnat rotirea altor jucatori ceea ce a dus la un un ritm mai scazut,iar in minutul 75, Surdu a marcat pt 0-2. Apoi, in minutul 85, arbitrul focsanean Marius Martis a acordat destul de lejer un 11m pt Steaua, ratat de catre Badea.De remarcat de la Unirea Focsani jocul bun al francezului Bettiche care a aratat o siguranta in joc, cat si cele 2 bune parade ale portarului Petre. De la Steaua, s-au remarcat Crostocea si Croitoru, iar Neaga a ramas din nou, in afara jocului.Publicul a cam deceptionat, aproape 7000 spectatori au fost prezenti, cu mult sub asteptarile pt acest meci, de remarcat prezenta la peluza 2, de la tabela de marcaj a circa 500 de fani ros-albastri, in majoritate tineri, veniti de la Marasesti, si care au afisat un spectaculos banner in culorile clubului drag lor, pe toate lungimea peluzei.Asteptam si o trezire in jocul Unirii, care ieri a jucat bine si o salvare de la retrogradare...bafta !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)