luni, 15 octombrie 2007

Blog, blogger, blogging ..





Este o Duminica de octombrie, friguroasa, deloc prietenoasa .. Sunt plictisit de tv si, neavand cu cine discuta pe Yahoo Messenger, in timp ce eram pe net, am ajuns la a-mi configura un blog.

Imi propun, sa-mi exprim un punct de vedere despre diferite aspecte din viata de zi cu zi ale mult doritei clase de mijloc, tinta tuturor guvernelor, patura inca neconsolidata.


Am ales sa nu plec din tara si, preferand sa o schimb din interior, am decis sa discut aici despre ceea ce ne deranjeaza, ne place sau ar fii de dorit sa se intample cu noi.



Ceea ce nu vom face aici, este sa mancam seminte, sa injuram ori sa ascultam manele. Nu se intra cu ghiuluri la maini, cu gel pe par ori cu parfum dat peste haine. Recomand, pe langa un douche la cateva zile, un iz de igiena verbala, logica a frazelor, gramatica si discutii constructive. Prefer o interactiune deschisa, sincera si argumentata, intre persoane care sunt nascute liber, partizane ale unor idei, fie ele si politice, insa cu un grad mai mare de obiectivitate.



E prima mea postare pe blogul personal, nu stiu cat de coerent sunt, insa promit sa capacitez gandurile pozitive si constructive catre acele idei care vor putea schimba mentalitati, prejudecati sau generalizari catre o gandire noua, a celor open mind, care au ceva de spus.



Voi invata ce presupune un blog, neavand o imagine bine conturata a ceea ce va fi aici postat. Vom discuta despre un film bun, o carte recent citita, o reclama ce ne-a placut sau o idee ce s-ar putea aplica cu succes intr-un domeniu.



Pare a fii o lume virtuala insa, trairile, emotiile si impartasirea acelorasi idei, ne transforma intr-o comunitate reala de partizani in cautarea adevarului, dreptatii si gandurilor bune. As dori sa putem schimba un cuget, o traire , o gandire pesimista cu una optimista, in locul a sute de vizitatori. Esential este sa avem incredere in noi si in puterea noastra de a schimba factorii negativi din societate.



Jack Killian, personajul din Midnight Caller, spunea in incheierea show-ului nocturn de la radio KJCM " good night America where ever you are". Vrancenii mei, traiesc intr-o continua bezna rosie, cineva stingandu-ne lumina, nu si speranta ! Vorba unei melodii, ce o ascultam in liceu, a formatiei timisorene Genius - "In orasul trist, luminile s-au stins, viata e grea si lumea este rea"



In acelasi registru, o vorba stupida aflata pe buzele si in constiinta multora dintre romani, spune ca "Romania e o tara frumoasa, placuta ; pacat ca e locuita"

Nu stim imnul national (de altfel, nu foarte potrivit si insuficient de inaltator in mesaj), insa facem haz de necaz, spunand "Desteapta-te romane si culca-te la loc"

Romania e o tara pesimista si neincrezatoare in ziua de maine, in capacitatea de revigorare interioara. Sper sa ne trezim din somnul ce-l dormim din 1989 si, impreuna, sa rostim "Buna ziua, Romania, oriunde te-ai afla" ~ Doamne Ajuta !



Un comentariu:

  1. pentru inceput e bine cred ca mai multi ar trebui sa reactioneze asupra vietii publice si apoliticienilor de fatada din romania mult noroc

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)