marți, 30 octombrie 2007

Băsescu are nevoie de Iliescu !



La concluzia aceasta am ajuns dupa cum au evoluat lucrurile in ultimul timp, dupa "vizita" facuta in fieful PSD de la Romexpo. Poate că unora li se pare paradoxal, dar cam aşa e. Băse are nevoie să îl poziţioneze pe Iliescu drept duşmanul său de pe stânga. 


Pentru că se poarte descurca mai uşor cu el. Păi de ce credeţi că tot vorbeşte într-una de moşu Ilici şi îl tot acuză de toate relele pământului, mineriade şi Revoluţie ? Băsescu vrea cu atacurile astea să îl legitimeze pe Iliescu ca principalul său adversar de pe partea stângă a politicii. Pentru că Iliescu e un adversar mult mai comod decât alţii posibili. Nu pentru că Bunicuţa nu ar mai avea sânge în instalaţie să mai popească pe câţiva.



Aducând vorba de(spre) Iliescu, Băse îl pune într-un offside de 3 metri pe Geoană. Băsescu refuza să îi dea “legitimaţia” de a juca în politica mare, nu pentru că i-ar fi frică lui de Geoană. Ci pentru că are tot interesul să vadă PSD-ul crispat si blocat. Aşa că “dialoghează” cu Iliescu şi îl ignora permanent pe Geoană.


Afirmatia cu locul in care Iliescu multumea minerilor in 1990, spusa pe final, a fost ca o " palitura de osanda " (un 11 m tras la vinclu de Basescu). Foarte corect i-a zis-o Base lui Ilici iar gestul dezaprobator al salii, nu a fost doar pentru a minimiza lovitura. In sinea lor, PSD-istii au inghitit in sec.


Am avut o reactie post-Romexpo, cand ex-presedintele Iliescu a declarat ca el va boicota referenduum-ul considerandu-l inutil si costisitor. Aici completez, punand pariu : vom avea un rezultat catastrofal dpdv al prezentei la vot ! Partidul care v-a reusi sa-si mobilizeze electoratul cat mai bine spre a se prezenta la vot, va putea sa obtina un scor mai bun decat cel dat de catre sondaje acum.



Gestul lui Basescu de provocare a referenduumului pe o tema fata de care populatia s-a pronuntat clar, in favoarea votului uninominal, urmat de asumarea raspunderii de catre Premierul Tariceanu, il va lasa intr-un mare OFFside. Pe fondul tot mai pesimist al oamenilor cand vine vorba despre a iesii la vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)