sâmbătă, 28 iunie 2014

Suarez vs Chiellini & Tyson vs Holyfield

Luis Suarez a primit o pedeapsa record fiind suspendat pentru o perioada de 4 luni din orice activitate fotbalistica (dintre care 9 partide de la Nationala statuui Uruguay). Masura a venit dupa ce l-a muscat de umar pe Giorgio Chiellini in meciul Italia-Uruguay din Grupa D a Campionatului Mondial de fotbal Brazilia 2014. Suarez va rata primele 2 luni din Premier League pentru Liverpool. Victima, Giorgio Chiellini de la Juventus Torino, a declarat pe site-ul sau: ''In mine nu exista niciun sentiment de bucurie, razbunare sau manie fata de Suarez pentru un incident care a avut loc pe teren''. Italianul, citat de agentia Reuters, apreciaza decizia FIFA ca fiind exgerata si spune ca nu este suparat pe atacantul uruguayan.


Luis Suarez este recidivist. Celor care nu isi aduc aminte, le spun ca in 2010 Suarez juca pentru clubul Ajax Amsterdam. Atunci, el a fost suspendat 7 meciuri in campionatul Olandei pentru ca l-a muscat pe jucătorul Otman Bakkal de la PSV Eindhoven. Acest fapt, i-a atras porecla "Canibalul de la Ajax". De asemenea, dupa transferul in Anglia, Suarez a fost suspendat pentru ca l-a muşcat pe Branislav Ivanovici  de la Chelsea Londra.


Acest gest nefiresc pe un teren de fotbal ne aminteste de unul similar intr-un celebru meci de box cand Tyson l-a muscat pe Evader Holyfield de urechea dreapta. Urmarea fireasca, in ambele situatii, a fost o mediatizare intensa si aplicarea unor masuri disciplinare in consecinta cu gestul agresiv. Pe 28 iunie 1997 a avut loc revansa dintre Evander Holyfield si Mike Tyson pentru meciul câștigat de Holyfield in 1996 prin knock-out tehnic. Meciul a fost oprit in runda 3, dupa ce Tyson l-a muscat pe Holyfield de urechea dreapta. Evander a primit ingrijiri medicale, meciul s-a reluat, dar Mike a incercat din nou sa il muste. Arbitrul a oprit meciul si a decis descalificarea fostului campion mondial Tyson. Ulterior, in anul 2009, cei doi s-au impacat in emisiunea celebrei Oprah Winfrey.


Timpul va trece, iar fotbalistul Luis Suarez va reven pe teren, asa cum e firesc. Aprecierea mea este ca el va reusi sa treaca dpdv psihic si va reveni la forma foarte buna din ultimul sezon din Premier League, atunci cand a devenit golgheterul campionatului. La ora aceasta, daca nu era afectat dpdv imagologic si suspendat, rolul sau pe teren era unul decisiv pentru nationala Uruguay, in dificila partida contra Columbiei. Ramane de vazut, cum va evolua interesul manifestat public din partea cluburilor Fc Barcelona si Real Madrid pentru transferul lui Suarez. Vom trece peste acest moment nedorit de vreun microbist si va prezint captura de mai sus care circula pe internet. Nu imi arog vreun merit in privinta acestei poze.


Care dintre fotbalistii de mai sus, vi se pare ca seamana mai bine cu cel din ziua de azi aflat la maturitate ? Eu cred ca Wayne Rooney si Steven Gerrard :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)