vineri, 13 iunie 2014

Maria Sharapova vs Simona Halep vs Serena Williams : WTA Player of the Month for May !!!

WTA - Women's Tennis Association, a cerut fanilor sportului alb, sa voteze pe site-ul lor, jucatoarea lunii Mai 2014. Propunerile lor, sunt corecte, nimic de obiectat pana aici : Simona Halep, Maria Sharapova si Serena Williams.


Online-ul din Romania a reactionat prompt, preluand si raspandind stirea cu linkul. Am facut mobilizare, pentru Simona Halep, tot asa cum au procedat fanii jucatoarelor din Rusia si SUA. Site-ul WTA s-a bucurat de un trafic marit, prin votul fanilor. Rezultatele sunt urmatoarele, dupa cum arata captura facuta de mine : Simona Halep 95% .. Maria Sharapova 4% .. Serena Williams 1%


Daca intram un pic in teoria conspiratiei, intelegem cum asa se intampla si la Eurovision : acolo, votul publicului, conteaza dar nu primeaza. In privinta Clasamentului WTA pe luna Mai, nu este vorba despre o judecata emotionala/subiectiva in favoarea Simonei Halep. Putea fi vorba de oricare alta jucatoare : Ivanovici, Stephens, Muguruza, etc. Prin urmare, este un gest incalificabil al WTA - for sportiv care nu tine cont de votul fanilor si decida in contra a 95% dintre cei care au votat.


Argumentul WTA - Asociatia Feminina de Tenis (intr-o traducere aproximativa) este ca sportiva din Rusia - Maria Sharapova, desi a obtinut (considerabil) mai putine voturi de la fani, a invins-o pe jucatoarea din Romania - Simona Halep, in cele 2 finale ale anului 2014 : Madrid si Paris - Rolland Garros.


Intrebarea de bun simt este urmatoarea : de ce mai trebuie votul fanilor, daca decizia se ia exclusiv in baza rezultatelor directe dintre cele 3 propuneri facute de WTA ? Daca voi aveti alte argumente, cu mare drag le vom dezbate mai jos prin comentarii. Va astept ;)

4 comentarii:

  1. cineva spunea bine pe Facebook, scurt si la obiect, despre decizia luata : WTF, WTA ?!

    RăspundețiȘtergere
  2. @ Gabi : asta vroiai sa spui : What The Fuck, WTA ? da, intr-adevar, este scurt si la obiect :)
    cum sa ceri votul fanilor si apoi sa decizi in baza altui criteriu ? doar pentru trafic pe site-ul WTA ?!

    RăspundețiȘtergere
  3. Se mai poate lua in considerare sintagma "cine nu voteaza, nu conteaza"? Prin situatia actuala se poate vedea clar ca indiferent de vointa sau opinia masei, liderii impun deciziile pe care le doresc ei. Poate fi vorba si de o teorie a conspiratiei, mai ales ca acest fenomen nu este unul singular si nici intr-un singur domeniu.

    RăspundețiȘtergere
  4. @IeriAziMaine :
    ca principiu general aplicabil, eu sustin importanta votului.
    chiar si in aceasta situatie stanjenitoare pentru site-ul WTA.
    WTA trebuia sa mentioneze la inceput, ca votul e ''consultativ''.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)