marți, 1 octombrie 2013

Champions League 2013 : Steaua Bucuresti - Chelsea Londra

Fotbalul nu mai e demult doar o competitie sportiva. Este privit precum un business in care cluburile cauta optimizarea castigurilor din participarea intr-o competitie majora. Veniturile sunt formate din : prima de calificare de la UEFA, biletele vandute la meciurile disputate acasa, castigarea meciurilor. Banii mai vin din drepturi de televizare si sponsorii care sustin echipa primind la schimb spatiu de reclama prin banere pe stadion.


Retelele de socializare nu sunt neglijate, in aceasta zi. In proximitatea orei de incepere a meciului : 21,45 - ora oficiala a Champions League : vom avea parte de un blocaj pe wall, in privinta statusurilor. Fanii ros-albastrii vor posta incurajari la adresa echipei Steaua. Daca va invinge Chelsea, prietenii dinamovisti isi pregatesc statusurile de multumire pentru londonezi pe Facebook.


De cateva saptamani cainii maidanezii sunt luati de pe strazi. Acum ploua torential in toata Romania. Deseara joaca Steaua cu Chelsea in #ChampionsLeague. Concluzia : naspa vremuri pentru Dinamo :) Un lucru bun pentru acestia este ca la fiecare participare a stelistilor in cupele europene, dinamovistii devin activi, interesati si constienti de faptul ca Steaua juca un fotbalul desavarsit ! Nu cel din Romanika, fotbalul european cu cele 2 competitii majore.


UEFA Cup si UEFA Champions League sunt de fiecare data o provocare pentru Steaua ! Pentru Dinamo, echivaleaza precum un vis umed al unui tanar aflat la pubertate, o fata morgana si-o iluzie a fericirii neimplinite .. Diferenta consta in faptul ca Steaua e pragmatica, competitiva, performanta. In timp ce Dinamo viseaza, Steaua joaca, aduce puncte si mareste coeficientul Romaniei. Implicit, dupa victoriile obtinute de Steaua, se mareste si coeficientul clubului care devine in fiecare an cap de serie !


Dupa 1990 Dinamo nu a jucat vreodata in Champions League si a avut doar cateva prezente in Cupa EUFA unde a esuat lamentabil cu adversari mediocri . Sunt 23 de ani cu esecuri pentru generatiile de dinamovisti ce isi mai aduc aminte doar de rezultatele de dinainte de 1990 : marea echipa formata de Mircea Lucescu si prezenta in semifinalele CCE - Cupa Campionilor Europeni. Nici atunci Dinamo nu a castigat-o ! Steaua a jucat 2 finale : una castigata cu  Barcelona, alta cu pierduta cu Ac Milan.


Avem un meci greu deseara : Chelsea a castigat Liga Campionilor acum 2 ani, are o forta financiara, management si lot de jucatori indiscutabil peste ce are Steaua. Totusi, asta nu ne-a oprit anul trecut sa invingem Chelsea Londra la Bucuresti pe Stadionul National. Tot asa cum nu a fost imposibil sa invingem alta forta a fotbalului european : Ajax Amsterdam. Totul tine de determinare, coeziunea unui grup si acel #fainoseag care este in cazul nostru - traditia !


Daca vom fii invinsi deseara, avem satisfactia de a infrunta un adversar de top si nu o anonima dintr-un campionat periferic al Europei. Din punctul meu de vedere, e preferabil sa pierzi in fata unor adversari redutabili, decat sa castigi cu echipe insignifiante! Forta ti-o verifici in confruntarile majore si nu in meciurile fara miza. Forzza Steaua ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)