luni, 22 iulie 2013

Cate bloguri sunt in Romania ?

Zoso deschidea intr-un articol recent o provocare prin intrebarea"Cate bloguri sunt in Romania" ? Am vazut si la el cateva reactii referitoare la lejeritatea cu care unii bloggeri duc din start discutia catre vesnica intrebare : "Cum sa facem bani din bloguri" ?  Crezand ca prin asta ei au raspuns intrebarii initiale ..


Daca plecam de la premisa ca singura motivatie a unui blogger pentru a incepe un blog este aceea de "a face bani", este de inteles de ce sunt o gramada de esecuri si nu vedem bloguri care sa existe si dupa 3-5 ani ..


Eu cred ca problema majoritatii celor care nu reusesc in a continua cu blogging-ul dupa cativa ani, consta in lipsa de determinare si constanta, capacitate de a emite si raspandi un mesaj ori de a putea mobiliza prin forta cuvintelor oameni in jurul blogului sau ideilor ce ar trebui sa plece din online si sa fie concretizate in offline.


Trist e ca zona niselor nu cunoaste crestere decat pe cateva zone deja epuizate in care nu apare nimic profi fata de oferta existenta : auto, gadgeturi, handmade, etc !  Asta nu inseamna, ca cei existenti nu sunt ok - doar ca se poate constata usor, nu (ap)are ceva nou ..


Pana la urma, Blogosfera este precum o societate in care indivizii se misca liber iar succesul se apropie de cei care sunt capabili de a inova si a determina, a (se) reinventa, a genera continut si a deveni influenti prin ceea ce fac pe blogurile fiecaruia. A te rezuma doar la un "jurnal online" de exprimare a unor ganduri despre ce percepi din jurul tau, nu inseamna ca esti un blogger influent sau constient de propria-ti misiune ..

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)