joi, 24 noiembrie 2011

Ilici , fa-te bine !

Evident, starea multora dintre noi, in ultimele saptamani, legata de circul jenibil din PSD cu Mircea Geoana ajunge, la o fireasca saturatie. Episodul excluderii lui Geoana s-a terminat prin decizia interna din PSD.



Fostul Presedinte al acestui partid si candidat la ultimele alegerei prezidentiale si-a pierdut sustinerea politica a PSD, fiind exclus din partid si inlaturat de la conducerea Camerei Senatului din forul legislativ al statului roman.

Ieri (miercuri 23 noiembrie 2011) foarte probabil, rugaciunile injuraturile Prostanacului la adresa lui Ilici, au fost auzite si implinite. Stirea zilei de Miercuri (excluzand fireasca si formala matrasire a lui Geoana de la conducerea Senatului), fiind internarea lui Ion Iliescu in Spitalul Elias din Bucuresti, urmare a unei crize biliare, daca retin io minte bine.
Oricum, nesemnificativ, verdictul medical al fostului Presedinte al Romanei. Atat timp, cat se lasa asteptat, un verdict al actiunilor sale din Decembrie 1989. Pentru acestea, Iliescu are pe constiinta-i de coiot comunist NKVD-ist, sute de morti, de dupa prinderea scarbavnicului dictator Nicolae Ceausescu ..

Acest articol, nu este despre scandalul legat de Mircea Geoana. Ideea este ca, pentru prima data, ma gandesc cu o usoara compasiune fata de batranul comunist Iliescu. Nu de altceva, dar nu asa m-am gandit sa o sfarseasca Ilici, in urma blestemelor lui Mircea Geoana. 

Ion Iliescu, trebuie sa se faca bine, pentru a plati, asa cum se cuvine .. Pentru tot. Nu trebuie, sa sfarseasca intr-un spital. Mi se pare nedemn, de statura celui care a detinut 2 mandate 3 mandate de Presedinte al unora dintre romani. 
Zic, 2 mandate, deoarece Constitutia nu permite 3 mandate. Mno, ala, primul, cica nu se pune. Ei, tocmai pentru primul mandat (1990-1992), Ion Iliescu trebuie sa se faca bine si sa iasa din spital ..  
In special, pentru ce s-a intamplat anterior momentului alegeri sale, in detrimentul unui Ion Ratiu, la alegerile din 1990. Ma refer, la Decembrie 1989 (revolutia) si Iunie 1990 (mineriada). 

Pentru toate acestea, Iliescu are de dat explicatii si, o stie prea bine. Chiar daca, lumea uita, nepermis de usor, rolul nefast al lui Ilici in Decembrie 1989. Ranile nu se vindeca prea usor ; noroc, ca nu avem memoria scurta, unii dintre noi ..
Azi, vreau sa ii urez de bine lui Iliescu, pentru prima data de cand scriu si gandesc privitor la persoana acestuia. Fa-te bine, Ilici ! Cine intelege altceva, in privinta mesajului acestui articol, il priveste .. Nu e cazul sa ma explic prea mult !

PS : Foarte probabil, voi face o analiza minutioasa a acestor ultime evenimente, legate de excluderea lui Geoana si implicatiile sale in viata politica mioritica. Pentru unii dintre cititori, stim noi care .. In curand ..

4 comentarii:

  1. Eu cred ca, comunistul nu a pltit si nu va plati vreodata pentru prostiile pe care le-a facut cat timp a fost la conducere. La noi in tara nu se pedepsesc nemernicii de genul asta!

    RăspundețiȘtergere
  2. atunci, Costy, macar sa NU UITAM ce a facut in 1989 si dupa .. e de datoria noastra, sa readucem aminte, cu orice ocazie, relele facute Romaniei ! dincolo de ceea ce este astazi, dpdv politic, ceva mai echilibrat si rational, uneori. dar, cum, influenta sa, este substantial redusa !

    RăspundețiȘtergere
  3. iliescu nu a platit, nu va plati pentru nenorocirile comise. nimeni cu factor de decizie nu are interesul ca ilescu sa plateasca

    RăspundețiȘtergere
  4. Marius, este foarte posibil, sa existe o lege a tacerii, acea "omerta" in jurul lui Iliescu si a faptelor sale. E drept, totul ar avea, astazi, mai mult o valoare de simbol, o reparatie morala. A trecut prea mult timp de atunci dar, niciodata nu e prea tarziu ..Crezi si tu, acelasi lucru ? Multam fain, de vizita, te mai astept !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)