vineri, 25 decembrie 2009

Merry Christmans, Santa Claus !

Urez unora, in perioada asta : pofta buna la masa (sau la ma-sa) si sa faceti matzul gros de (la) crapelnita cei care vreti sa va simteti bine. Oricum e deschis non-stop la Farmacia 24 (in Focsani), mai fac si ei vanzare in perioada asta, ca sa zic asa :))
Altora dintre noi, va doresc sa retraim bucuria aromelor, culorilor si amintirilor din copilarie (asa cum am incercat sa detaliez in ultima postare), sa tanjim cu nostalgie la zilele in care veneam, murati de la zapada si sanius, cu obrajii rosii. 
Ne aducem aminte, de Nasterea lui Iisus si nu de cetateanul Craciun, aka "Santa" cu domiciliul in Laponia... Care Mos Cracila (Santa Klaus, ori Perre Noel) era verde, in traditia germana, din ce-mi amintesc. Dupa care s-a co-branduit cu bautura din Atlanta intr-o perioada numai buna de bagat apa colorata fritzanta (adicatelea cu bulbuci) pe gatlejurile cotropite de mancarea noastra traditionala !
Incercam, pe cat posibil, in aceasta perioada, sa ne incarcam bateriile sperantelor noastre secatuite de contactul cu solul arid al cotidianului in care traim ! Sa speram si sa visam, sa iertam si sa iubim...

PS 1 : abia azi am avut acces la calculator, avand probleme cu Uindous-ul ce-a trebuit reinstalat ! Multumesc frumos, celor care ati avut aprecieri si cuvinte frumoase, la precedenta mea postare ! 
PS 2 : am facut cateva constatari : foarte multi, sunt mirati ca de Nasterea Domnului serbam si Craciunul (asta daca, n-or fi una si aceeasi treaba, pentru dansii). In plus, lipsiti de originalitate, unii ureaza ceea ce ei si-ar dori sa primeasca ! Fratilor, desi e criza si Iisus n-a zis sa sacrificam niste porci in cinstea Lui, se golesc rafturile cu carne mai ceva decat se goleau cele cu carti acum 20 de ani... 
PS 3 : in urmatoarea postare - ultima din 2009 - voi face, un inventar al blogurilor pe care le-am citit cu drag in 2009, pe mai multe categorii !

2 comentarii:

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)