miercuri, 17 decembrie 2008

Schimbarea la fata a Romaniei !

"De ce m-am intors in Romania ?" ~ asa terminam ultimul meu articol. Lucrurile (asa cum le-am lasat la plecarea din tara), pareau a merge in directia normala.Emil Boc, ne anunta cadreapta a castigat alegerile si, bazandu-ma pe cateva semnalele (e drept, neverificate) cum ca PNL va face Guvern doar cu PDL, ma bucuram de lovitura data PSD care urma sa stea inca 4ani in opozitie. M-am inselat, se pare...





Dpdv politic, asistam lare-nasterea F.S.N. prin "Pactul dintre PSD si PDminusL", mascat de pretextul crizei mondiale si incheiat in interesul romanilor. Plansul lui Basescu din 2004 nu m-a impresionat. A fost, doar o buna regie de a intoarce soarta alegerilor care era pecetluita.Adrian NASTASE nu putea fi invins, in ciuda eforturilor Aliantei DA. Acel gest, ce va ramane in antologie, a mobilizat electoratul lui Vadim Tudor care a votat cu Basescu.




Nu credeam ca boala lui "draga Stolo" va recidiva in 2008, dupa ce locatarul de la Cotroceni l-a desemnat ca si candidat. E drept, a avut "draga Stolo" nemultumirea ca i s-a intins o foaie cu care trebuia sa fie de acord, el urmand a dirija orchestra lui Geoana si Boc, girata de la Cotroceni.





"Draga Stolo" a fost exclus de la intocmirea Guvernului si i s-a indicat doar sa-l conduca, fapt posibil doar cand Presedintele "unei parti a romanilor" (conform referenduum-ului doar 1/3 l-au validat pe Basescu) confunda Nava "Biruinta" cu soarta Romaniei. 




Stolojan a clacat, Boc era terifiat cand i s-a comunicat acest aspect iar Basescu isi freca mainile de bucurie. Geoana e numai bun de marioneta intre Basescu si grupul Baronilor PSD. Un pont : uitati-va la expresia fetei lui Marian Oprisan cand il supervizeaza pe Geoana cum vorbeste si intelegeti de ce la ora asta Oprisan il invarte pe Geoana cum vrea el si restul baronilor PSD - grabnic aducatori de voturi la partid.




Basescu a dat o lovitura liberalilor migratori in PLD, o lovitura lui Blaga ca nu l-a desemnat in locul lui Boc (dupa ce Blaga a pierdut alegerile la Bucuresti) o lovitura PSD prin pactul cu baronii PSD. Astfel,"BOC-ul" devine unitatea de masura a linguselii politice, a pupatului de posterior. Cred ca multi au uitat cum se disperseaza Basescu de parteneri. 




Ganditi-va, doar la Petre ROMAN (fondatorul PD), la Ministrii Guvernului CDR, la partidele istorice PNTcd si PNL, la zecile de consilieri schimbati in cei 4 ani de mandat. Pe Mona MUSCA, ati uitat-o, care se apropia de cota de popularitate si credibilitate a Presedintele-Jucator ? Atunci, de ce va mai mira, sacrificarea lui "draga Stolo" de catre Baselu, dupa ce l-a folosit cum a vrut ? Facem pariu ca urmeaza : Blaga, Berceanu si, mai incolo, Nuti Udrea ?




Din discursul de mai sus se poate intelege ca personajul cheie este Traian Basecsu. Fals ! Cred ca Jean Jaques Rousseau este cel care a spus"...fiecare popor are conducatorii pe care si-i merita". Nu vremelnicul Presedinte este problema. Ci, aceia care tolereaza actiuni ale unor actori politici. Care isi excita singurul neuron, cand vad cum se "hahaie Becali si Basescu" si, urmaresc serialul "Elodia", chiar si in reluare.




Pentru ca ei sunt viitorii asistati social, dependenti de buget, care asteapta o cale, o directie, un personaj providential. Aproape blestemati sa fim condusi de catre"...ESCU", stau si ma intreb : dupa Ceasca, Ilici, Base, ce ne mai aduce viitorul ? Pe cuvant, mi-e sila de tot ceea ce se intampla




* baronii locali ai PSD is luati in brate de Basescu, in Vrancea "buturuga mica" (Trasculescu) a dat mana cu "carul mare" (Oprisan)




* dupa teapa cu Iliescu a urmat cea cu Basescu iar Oprisan e pe cai mari cu acordul PDL. Daca era cu acordul PNL, mi-era la fel de sila (asta ca sa fiu scutit de viitoare explicatii date politrucilor/deontologilor portocalii).




As fi preferat, sa nu fi scris aceste randuri. Zilele acestea, am deschis blogul, nestiind ce sa postez. Doream sa prezint cateva poze dragute si filmulete din vizita in Viena si de la Parlamentul European de la Bruxelles. A fost prima mea iesire din tara si, marturisesc sincer, de afara NU mi-a fost dor de ea. Odata intors, am inteles de ce nu m-am inselat !




Iata, ce aveam de gand sa postez, fara a adauga nimic, pentru ca am prins la plecarea din tara, undeva langa Vatra Dornei, am filmat cel mai frumos rasarit de soare vazut de mine iarna. Soarele de un rosu aprins se contopea cu albul zapezilor intr-o imbinare cromatica superba, pentru un rasarit deosebit, intr-o zona frumoasa a tarii noatre .. de care nu mi-a fost dor !



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)