joi, 4 decembrie 2008

PSD+PDL versus PNL+PDL !







A trecut ceva timp de cand nu am scris. La TV urmeaza dezbateri, se fac aliante si guverne. Sfatul meu a sa inchideti TV sau sa urmariti un documentar ; mai devreme de 15 decembrie nu vom avea alt Guvern. Pana atunci, analistii si sociologii isi dau cu parerea, desi Base nu a nominalizat un Premier.

Asa cum am mai zis, nici unul dintre cei 3 posibili Premieri, n-o sa fie propus. Merg mai departe si afirm ca cea mai buna varianta pentru PNL ar fi sa treaca in opozitie iar Guvernul sa-l faca PDL-PSD. Altfel, vad o guvernare a PNL alaturi de PDL, chiar daca nu ma astept sa dureze, pana face anticipate Basescu.

Prevad zile negre pentru Mircea Geoana, care e vanat si de gruparea baronilor din PSD si de cea a lui Iliescu. A fost doar o solutie de compromis alegerea lui Geoana, la acel Congres PSD. Prevad ca Tariceanu va avea mari probleme daca nu e dispus sa cedeze. Poate negocia unele ministere cheie, dar nu pozitia lui de Premier. Rolul cheie il au Olteanu si Crin Antonescu in aceste negocieri. Bine, si Rusanu !

Planul Presidentului este sa ii lase pe toti sa se certe, sa faca aliante, pana apare el si le striga "drepti, comanda la mine" ! Basescu vrea un Guvern al PDL monocolor. Si-l va avea, daca ii iese planul. Sau, va aduce aproape de PDL pe UDMR, va rupe bucati din PNL si din PSD.

Parlamentari care vor trada (nimic nou) si vor vota ce Guvern vrea candidatul propus de President, ca doar nu or refuza, incat sa se ajunga la refacerea alegerilor. S-au bagat multi marafeti in campanie, incat nu vor renunta la functii si privilegii, doar ca sunt din PSD sau PNL si nu vor tranti ei propunerile lui Basescu.

Si sunt foarte multi bani in joc, interese, plati de facut celor ce-au cotizat in campanie. De unde sa le dea inapoi astea PDL sau PSD care s-au indatorat din greu in campania asta, dupa cum am vazut si pe afisajul stradal (outdoor), in mass-media si mai ales in pomenile facute la tara, voturi cumparate cu 1 milion sau celulare date in ziua votarii pentru a fotografia votul si a lua banu'.

Planul lui Basescu si al PDL e atragerea si spargerea PSD, incat sa nu aibe un candidat la alegerile din 2009, iar Basescu "sa mai stea o data" (un mandat). De asta nu-l vrea pe Geoana "Prostanacul" si, trebuie sa recunosc (desi il urasc pe Iliescu), ca tov Ilici s-a prins si prefera opozitia. Repet, daca PSD ajunge la guvernare cu PDL, se va rupe o fractiune. Nu ca mi-ar parea rau de PSD ! La fel va pati si PNL, pentru cascavalul oferit de guvernare, ar putea trada.

Refacerea FSN (PSD+PDL) e contestata chiar de Iliescu - creatorul FSN. Practic, a ajuns comunistul de Iliescu sa renunte la visul lui (refacerea FSN) numai pt ca Base i-a luat-o inainte si face si desface lucrurile in Romanica de azi. Al naibii, nea Ilici, ce s-ar tavali oleaca cu Basescu, dar mai poate ?

Mi-e sila de toate aceste metode care nu ocolesc nici un partid ! Am mai zis, nu difera practicile, decat oamenii ! Toate-s vechi si noi sunt toate, cum spunea si poetul !

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)