vineri, 3 octombrie 2008

Cine este Iordache Bostan ?

Pentru ca este un subiect la ordinea zilei, azi ii vine randul "intaiului bostan al judetului", cel care NU e de acord cu marirea salariilor profesorilor cu 50% ! Cum, n-ati auzit de Iordache Bostan ? Ok, n-ati pierdut nimic, va marturisesc ca nici eu nu stiam cine e si ce-i poate "bostanul" ! Zilele astia, to'arsul Inspector General al I.S.J. (auzi la el, ce functie pompoasa are) s-a luat la tranta cu toata lumea si, erijandu-se intr-un analist economic, social si politic, contrazice un amendament, recent aprobat de catre Parlamentul Romaniei.

Sa vedem, ce spune amendamentul in cauza ! Zice ca, la initiativa catorva deputati PDL si PSD, s-ar fi aprobat majorarea lefurilor profesorilor cu 50% incepand din data de 01 Octombrie 2008. Concret, asta ar insemna, pentru profesorii din Vrancea - circa 5000, cat si pt ceilalti din Romania, o motivatie care i-ar putea determina sa ramana in sistem si sa nu plece la cules de capsuni, la zidarit ori vandut ziare in strainatate.

Toate bune si frumoase, pana cand, reprezentantul Ministrului Invatamantului (ministrul cu stelute, il stiti dvs) vine si, cu "bostanul propriu", ne zice ca "datorita inflatiei, in circa jumatate de an, salariile profesorilor, vor fi mai mici" ! Mno, ar fi fost "din cauza inflatiei" dar, n-ai cu cine... As fi curios, sa vad in stare vreun profesor, care sa zica "nu-mi mariti leafa, ca mi-e frica de inflatie" ! Mai abereaza, 'intaiul bostan al judetului" despre "cresterea preturilor si devalorizarea leului", ca ar fi motivatiile ce l-au determinat sa faca aceste declaratii. Daca mai da Iordache Bostan astfel de declaratii, Adrian VASILESCU - consilierul B.N.R. pe comunicare, va ramane fara loc de munca...

Iata de ce, treburile in tara asta nu merg cum ar trebui : pentru ca se gaseste cate un "bostan" in fiecare loc din tara care sa-si dea cu parerea, pricepandu-se la toate, asa cum bine-i sade romanului. In loc sa-si vada de atributiile si sarcinile de serviciu, vine cu asemenea declaratii si-si pune-n cap dascalii. In fapt, aceasta decizie din Camera Deputatilor, este destul de delicata cu bugetul si asa destul de subred, dupa recent luatele masuri vis-a-vis de marirea pensiilor. Este clar ca va fi o masura ce va afecta bugetul pe viitor. Dar aceasta nu este treaba lui Iordache Bostan.

In eventualitatea unei viitoare guvernari care sa ia in calcul si partidul care l-a propus pe Iordache Bostan, speram ca, acest partid - PNL, va nominaliza o alta persoana, mult mai capabila, competenta, care sa nu se joace cu astfel de declaratii. Care apare prea des in mass-media cu declaratii, facand un deserviciu celor ce l-au pus politic acolo. Sa ne aducem aminte, ca Iordache Bostan a venit in locul dl. profesor de la C.N. Unirea - Dan Popoiu, un respectabil om, dascal si manager. Pana la urma, Guvernul Tariceanu - cu bune cu rele, minoritar in ultima parte, a fost cel care, fie de la sine initiativa, fie prin constragerea Parlamentului, a marit considerabil pensiile si, acuma, va aduce salariile dascalilor la conditii cel putin decente.

Intr-o tara civilizata, democrata, responsabila, nu exista astfel de declaratii, fata de profesori, medici, functionari - categorii de bugetari cu o salarizare mult sub limitele bunului simt. Ne dorim servicii la nivel european, pe bani romanesti. Cine se mai incumeta sa vorbeasca atat de iresponsabil, precum Iordache Bostan - Inspectorul General al I.S.J. Vrancea are 2 variante : este demis de catre cei ce l-au pus (politic) pe acel post sau isi da el demisia pe considerentul ca nu e de acord cu forul suprem legislativ al unei tari - Parlamentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)