vineri, 24 octombrie 2008

Ce inseamna COCALAR ?!

<!-- /* Font Definitions */ @font-face {font-family:Tahoma; panose-1:2 11 6 4 3 5 4 4 2 4; mso-font-charset:238; mso-generic-font-family:swiss; mso-font-pitch:variable; mso-font-signature:1627421319 -2147483648 8 0 66047 0;} /* Style Definitions */ p.MsoNormal, li.MsoNormal, div.MsoNormal {mso-style-parent:""; margin:0cm; margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-font-family:"Times New Roman";} @page Section1 {size:612.0pt 792.0pt; margin:70.85pt 70.85pt 70.85pt 70.85pt; mso-header-margin:36.0pt; mso-footer-margin:36.0pt; mso-paper-source:0;} div.Section1 {page:Section1;
Pentru ca deja a intrat in vocabularul zilelor nostre acest termen, stau si ma gandesc ce inseamna un cocalar ?
Cine este cocalar si de ce ? 
Ce treaba are cocalarul cu muzica electronica si cu mersul in club ?
Poate fi cocalarul emo, ori poate manelist ?


La toate aceste intrebari nu vi se va raspunde niciodata in mod concret, insa se pot trasa cateva caracteristici aparte. 
Din punct de vedere intelectual, oricine are mai putin de 20 carti citite de-a lungul timpului poate fi considerat cocalar, dupa parerea mea. Si nu vorbim despre manuale de gatit pizza sau paste.
Daca e sa ne luam dupa comentariile de pe site-uri si forumuri de muzica electronica, cocalarul este un nestiutor in materie de muzica electronica, care merge in club doar pentru ca asa se cuvine astazi, acesta e trendul. El trebuie sa fie vazut acolo, eventual, la masa lui gasesti multe sticle de wiskey si cutii cu energizant.   


Sunt cazuri speciale, in care oameni cu imaginatie si mult timp liber isi fac un site doar despre cocalari, precum - cocalari.com !
Definitia cocalarului se poate extinde si ajungi sa tragi concluzii pripite, conform carora un cocalar este un manelist, un tigan, un tip bine facut, gras, cu burta, cu slitul descheiat, ceafa lata, care bea wiskey si energizant in cluburi “de fitze”, are lant la gat si (optional) ochelari de soare.


Cred ca nimeni nu poate da insa o definitie exacta a cocalarului, desi cu totii vorbesc despre el. Sa fie cocalarul un nou prototip social ? Sau este un specimen social mai vechi, intre timp reinventat? Sau poate este o specie sectanta avansata din punct de vedere vestimentar ?
Ca atare, se nasc o multime de intrebari : cum arata, cum se imbraca, cum gandesc, cine e in spatele numelor lor, cat poarta la papuc, asculta trance sau minimal sau manele, ce mananca acasa, cat au supt de la mamele lor, cate pahare de whiskey & redbull pot sa bea intr-o seara, au cruce sau nu, de aur sau de argint…si multe altele.

2 comentarii:

  1. Eu am gasit cea mai buna explicatie a cocalarului/pitzipoancei aici: http://tzteam.com/2011/07/14/semnificatia-cocalarului/E foarte bine scris si daca aveti ceva de adaugat ar fi foarte bine. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Multam fain de vizita, Mona si de recomandarea facuta. Intr-adevar, este o completare interesanta si acolo :)Succes cu blogul tau, l-am vizitat azi si abordezi o nisa ce-o detaliezi foarte fain. Numai bine si te mai astept pe aici ;)

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)