marți, 23 septembrie 2008

Vinduta pe 1 leu unei tiganci!

Pina la sase ani a fost crescuta de o tiganca la care fusese vinduta de mama ei cu doar... 1 leu! De la sase ani a fost luata inapoi de mama si dusa intr-o existenta mizera, din care a salvat-o un om generos. A devenit pictorita si scriitoare, avind deja primul volum scos pe piata.

Din copilul murdar si flamind, Nira a devenit acum o domnisoara fra-gila si frumoasa, care-si asterne sensibilitatea cu penelul pe pinze, sau scriind. Desi inca nu si-a terminat studiile, a avut numeroase expozitii de pictura si pregateste pentru tipar cea de-a doua carte intitulata „Creierul Şopirlei“, o carte practic inchinata, din cite spune, mamei sale trecuta in nefiinta.

Tinara este inca protejata doctorului Mihai Ganea si lucreaza chiar ca tehnoredactor in editura acestuia, editura „Transilvania“. Acum, Nira priveste cu incredere in viitor chiar daca uneori, asa cum scrie in prima sa carte, sufera foarte mult. Sufera din pricina amintirilor, a tragediei petrecute cu propria mama...
„Dar in timp ce scriu sau pictez ma linistesc. Îmi incarc bateriile. Îmi place sa scriu si sa pictez ceea ce simt si ceea ce vad. Cum vad eu lumea si viata...“, spune Nira, in prima sa carte. Cartea unui vieti vindute odata, unei ti-ganci, pe un leu...


Felicitari celor de la Monitorul de Vrancea, pe aceast cale. Voi continua sa sprijin acet gen de abordare a unui ziarist care vine cu ceva nou, incat sa ne determine a considera ca si cei de acolo isi fac profesia si merita a fi cititi. Sunt, destui printre voi, ce-si doresc sa nu fie confundati cu imaginea Monitorului de Vrancea ca fiind "ziarului PSD si al lui Marian Oprisan" !

Asteptam si alte dovezi, in spiritul celor enuntate mai sus !

4 comentarii:

  1. Salveaza Piata Unirii din Focsani! Viziteaza piataunirii.blogspot.com si semneaza petitia!

    RăspundețiȘtergere
  2. o sa dau curs invitatiei, imediat ce se vor clarifica cateva lucruri. am luat la cunostinta de demersul inceput prin acel Blog de Sustinere si probabil voi populariza si eu acest demers. Bafta !

    RăspundețiȘtergere
  3. imi pare rau dar pe Nicoleta Racos o stiu decand avea 8 ani . Cartea nu a fost scrisa de ea ci de dr. Ganea iar "numeroasele expozitii" au fost doar una si aceea platita cu bani grei de catre dr.Ganea . Si inca ceva : pune te rog pe aceasta scriitoare sa-ti citeasca liber un text si o sa vezi ce dificultati enorme are la citit ..., iar de tabla imultirii ..., intreab-o cat fac 7x8 si vei avea o mare surpriza. Iar studiile sunt 8 clase plus inca 2 de profesionala . Mult noroc

    RăspundețiȘtergere
  4. @ KALA : nu te contrazic dar, chiar si asa, este de apreciat unde a ajuns aceasta tanara domnisoara ce a suferit prea mult pentru varsta ei !important e sa fi trecut peste toate necazurile si, in ciuda unor dificultati de pronuntare sau de calcul matematic, sa resuseasca sa-si traiasca frumos viata si sa fie implinita.cred ca trebuie sa fim ceva mai generosi cu astfel de exemple si sa apreciem ca au razbatut in ciuda chinurilor la care viata i-au supus pe unii !iti doresc numai bine, KALA !si te mai astept cu comentarii !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)