joi, 5 iunie 2008

GUINNESS - Good things come for those who wait



Guinness este cunoscuta in toata lumea ca o bere pretentioasa. Stiti cat dureaza sa pui Guinness intr-o halba ? Va spun eu, exact 119.5 secunde !! Pentru multi durata era prea mare, nimeni neintelegand de ce dureaza atat de mult.


Procesul de turnare a berii in halba e destul de complicat dar ii confera berii Guinness succesul mondial ! Se umple 3 sferturi din pahar, apoi berea este lasata sa se linisteasca. Dupa cateva secunde se umple paharul, cu bere mai rece, decat prima, obtinandu-se astfel celebra “spuma”?. Campania “Good things come for those who wait” avea rolul de a schimba parerile negative despre durata acestui proces, neinteles de foarte multi clienti.



Prima reclama din aceasta serie a fost “Swimblack” a aparut in 1998 si a fost facuta de Abbott Mead Vickers BBDO si regizata de Jonathan Glazer. Este vorba despre un erou local, trecut de prima tinerete, care in vremurile lui bune era un participant fidel la olimpiada… Profitand de succesul sau, fratele sau are o ideea cum ar putea exploata simpatia de care se bucura fratele mai mare.



Organizeaza in fiecare an o cursa de inot in jurul barului sau (aflat evident pe o insulita). Acum, ghiciti care era timpul pe care trebuie sa il faca fratele sau ? Exact 119.5 secunde. Campania a avut un adevarat succes mai ales printre barbatii trecuti prin viata, crescand considerabil vanzarile companiei.





Ultima reclama “Dreamer”, regizata tot de Jonathan Glazer, este probabil cea mai ciudata dintre toate! Este de-a dreptul bizara, insa probabil de asta a si avut atat succes… Pana la urma, cred ca o reclama trebuie sa iti ramana in minte, nu neaparat sa iti placa !Vara asta e si Campionatul European de Fotbal din Austria-Elvetia si, se va bea multa bere, cu siguranta ! Va dati seama ce ar fi insemnat pentru Irlanda sa se califice la aceasta competitie ?


Noi, romanii, suntem prezenti la acest campionat european de fotbal si, ne vom racori, cu Ursus sau Beck's, eventual Bergenbier pentru cei atrasi de sponsorul Nationalei ! Insa, cand imi vine a bea o bere buna, eu aleg un Guinness ! Voi, ce bere preferati ?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)