marți, 10 iunie 2008

C.E. 2008 : Analiza meciului Romania - Franta : 1-1 !

Sincer, ma gandeam ca este posibil sa scoatem un egal cu Franta, insa efortul facut de tricolori, pemtru acesta, a fost demn de toata lauda. Felicit felul in care au inteles baietii sa respecte imnul national si sa-l cante din toti plamanii lor, lucru ce i-a mobilizat si mai tare.
Efortul lor a constat intr-o aparare excelent bine pusa la punct de Victor Piturca, lucru ce a fost remarcat si in ziarele din Hexagon. Impecabil jocul fundasilor centrali Goian si Tamas, o mica eroare a lui Contra la acel cartonas galben (cand a lovit mingea aiurea la aut) si destul de bun jocul lui Rat. 

Inchizatorii : Cocis si Chivu nu au creat nimic si nici nu putea sa o faca. Poate doar Cocis ar fi putut incerca mai multe baloane catre Mutu si Niculae. In rest, au blocat aproape tot ce se putea in fata "cocosilor".
Extremele : Banel, a fost un adevarat maratonist, reusind sa devina jucatorul cu cel mai mare efort de la acest CE, calculat la distanta parcursa, circa 12 km. Chivu nu a stralucit, insa a jucat in general bine, important e ca nu s-a lovit la umaru-i accidentat. Sa dea Domnu' sa nu pateasca nimic Cristi, aportul lui in meciul cu Italia uramand sa fie crucial.
Atacantii : Mutu si Daniel Niculae. In general, o prestatie slaba, insa justificabila prin aportul destul de bun adus la jocul defensiv. Mutu va da proba talentului in urmatorul meci, cu siguranta. Daniel Niculae, cam timid si fara tupeu in joc, ceva mai bine s-a descurcat Marius Niculae.


Antrenorul : Piti are nota 9, pentru ca a inchis magistral culoarele "cocosilor" si nu a gresit deloc jucand ceva mai defensiv. In conditiile unor atacuri pe flancuri (singura nostra sansa de a crea ceva ofensiv) am fi putut ameninta cat de cat poarta Frantei ! 
Concluzie : un egal care ne avantajeaza destul de mult, desi posesia mingii si jocul ceva mai elaborat ar fi putut duce la o victorie a Frantei. Nimeni, nu s-ar fi suparat ! 
Acel sec 3-0 administrat de catre Olanda, "squadrei azzura", ne face sa visam la o calificare nesperata. Conditia e sa scoatem macar un egal cu Italia iar Olanda sa invinga Franta. In ultimul meci cu Olanda, "portocala" va fi ceva mai lejera, calificata fiind ! O victorie cu ei, nu ar fi deloc o catastrofa pentru jucatorii lui Van BASTEN.

2 comentarii:

  1. Efort? :)) Nu se primeste nimic pentru efort. Si ca sa fiu mai clar, NE-AU FACUT DE RUSINE LA EURO 2008, cel putin in ultimul meci!

    RăspundețiȘtergere
  2. pt ultimul meci, cu Olanda, sunt de acord cu tine. sa nu uitam k au jucat cu cehipele ce si-au disputat finala acum 4 ani: Franta si Italia.sa recunoastem, am pornit in grupa cu iedea sa ieim onorabil, si ne-am atins scopul.mai rusinos era sa nu trecem de o grupa accesibila, atunci nu am fi avut o scuza.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)