miercuri, 12 martie 2008

Rebranding Focsani !

Municipiul Focsani este frecvent caracterizat drept "un orasel mic, frumos si curat". Asa obisnuim sa spunem cand mergem in afara urbei noastre. 
In facultate, tin minte, nu puteam aduce argumente in fata colegilor constanteni care, desi aveau si ei tot un Primar PSD-ist, au o multime de argumente in favoarea Primarului lor. Aquisez si eu, la ceea ce a reusit sa schimbe Radu Mazare. Mai ales, ca din anul 2000 cand a preluat mandatul, am observat transformarea Constantei intr-un oras superb, pastrandu-i farmecul aparte dat de valoarea istorica a Tomisului, vechea cetate.

Ce a reusit sa aduca Primarul Decebal Bacinski, nu prea stiu, dintr-un singur motiv : pentru ca nu se observa, ceva deosebit. Opriti tinerii din Focsani pe strada si intreabati-i : ce locuri de distractie au ? Unde-si petrec timpului liber ? Intrebati locatarii cartierelor marginase : de ce se efectueaza lucrari de reabilitare a asfaltului numai in perioada campaniilor electorale ?
Opriti pe strada un cetatean din afara orasului si rugati-l sa spuna 3 lucruri despre Focsani ! In afara de celebrele afirmatii cum ca, Focsaniul este printre cele mai "instarite" orase din Moldova, are multi lucuitori plecati la munca in Italia, iar personajul "providential: acest "tatuc al judetului" este Marian Oprisan !
Oare chiar nu putem iesi din aceste clisee paguboase, chiar nu mai avem si oameni normali, care sa preia fraiele Focsaniului si Vrancei, sa renunte la ambitiile personale de parvenire si aruncare cu noroi in adversari incat sa faca ceva care sa ramana in urma ? 

Daca ne-am saturat de actuala situatie, de ce o toleram ? Vreau si eu, ca urmatorul primar ce ii va urma lui Decebal Bacinski sa ne prezinte 3 obiective, simple si realizabile ! Iar, la sfarsit, sa vedem decontul si apoi mai vorbim. Nu vorba multa, doar cateva proiecte care la sfarsitul mandatului, in 2012, sa fie bifate.

Interesant ar fi ca actualul Primar sa fi gestionat Bugetul Municipiului precum Bugetul Personal. Atunci nu am mai fi vazut lopeti cumparate de Primaria Focsani cu 10 milioane bucata, metrul patrat de dale de la 60 ron nu ar mai fi costat 240 ron, 1 calculator nu poate fi achizitionat cu 8000 ron, iar primele salariatilor nu ar mai ajunge la 500 ron/luna pentru imbracaminte. 

PS : actualul primar Decebal Bacinski, mi se pare o persoana OK (pe persoana fizica). Dar, noi vrem un "Primar OK", dpdv al pregatirii sale pe domeniul administratiei publice care, sa fie la dispozitia noastra, a locuitorilor din Focsani. Nu la dispozitia sefului de partid...

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=tSM43jtpZU4]
show_0b6076ccf205bc(448, 386);

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)