marți, 6 noiembrie 2007

Campania anti-romani din Italia !



Ce se întâmplă zilele astea legate de infractorii români din Italia a atins cote isterice. De câteva zile mă uit la ceea ce se întâmplă şi spun că asistăm la o manevră politică a lui Walter Veltroni, primarul Romei, bazată pe propagandă neagră. E o simplă campanie de comunicare, bazată pe extragerea preferenţială a unor date sociale. 


E imposibil ca în Roma să aibă loc un singur viol într-o zi... E imposibil, ca doar infractorii români să fure genţi, portofele şi biciclete. Parcă n-a auzit nimeni de albanezi, bulgari, kosovari, ruşi, şamd. Oare câţi italieni au furat, violat, înşelat cetateni români în Italia? Nu interesează pe nimeni!



Campania a început, dacă vă mai aduceţi aminte, în urmă cu câteva luni, când Walter Veltroni a venit la Bucureşti spunând că nu mai face faţă comunităţilor de rromi care s-au aciuit pe lângă oraş. Se pregătea de declanşarea isteriei. Primarul, de dreapta, concurent cu Berlusconi, e în campanie electorală şi mizează pe voturile de tip xenofob. Dacă suportaţi comparaţia, e similar cu ceea ce a făcut Băsescu când s-a instalat primar cu căţeii vagabonzi. Brusc a devenit o problemă că un om era muşcat de nas, se făceau comparaţii şi statistici, exact ca în Italia.



Ce se poate face? Nu prea multe...Ca autoritate eşti în permanentă defensivă pentru că nu poţi apăra un gest ca cel al lui Mailat. Poţi apela instituţiile europene, dar ai o problemă cu declaraţii de tip Cioroianu şi Băsescu. Plus că problema rromilor este una socială, dar asemenea scandaluri o fac să devină rasială.



Deşi doar strecurată în presa noastră din cea italiană, o ştire e menită să arunce o nouă lumină, şocantă, poate, asupra afacerii Mailat. Potrivit acestei ştiri, rezultatele autopsiei făcute de Institutul de Medicină Legală al Universităţii "La Sapienzo" din Roma arată că italianca Giovanna Reggiani n-a fost violată de Romulus Mailat.



Isteria antiromânească din Italia, cu tendinţa de a se extinde în întreaga Europă de Vest, s-a bazat pe informaţia potrivit căreia victima a fost violată, jefuită şi omorâtă. Desigur, uciderea în urma unei lovituri cu scop de jaf e o faptă criminală. 

Dar, una e uciderea unei femei căreia ai vrut să-i iei poşeta, şi ea, probabil, s-a apărat. Si, alta e să ieşi la drum, să pui mâna pe o femeie de 47 de ani, de condiţie bună, s-o târăşti în mizeria unui adăpost improvizat şi, după ce o violezi, s-o omori. Diferenţa dintre cele două fapte e cea dintre un criminal şi un monstru.

2 comentarii:

  1. Nu cred ca exista diferente. Un criminal este un monstru prin definitie. Si, astfel, incep sa-i inteleg pe italieni, chiar daca nu sunt de acord cu restul manifestarilor rasiste.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cam asa e...la fel si eu ii inteleg. Nu stiu cum ar reactiona multi dinttre romani in cazul in Care, sa zicem, am avea o comunitate de irakieni, chinezi ori de azeri.Nu ne-ar conveni o eventuala faza similara si am avea reactii nebanuite.Aviz amatorilor de la " NOUA DREAPTA ", care, recent parca au luat pozitie, fata de scandalul cu Malilat, trebuie sa afluu ecsact, in ce a constat mesajull lor.In rest, cele bune si Mitica sa ajunga la MITItiCA !

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)