miercuri, 4 martie 2015

Deputatul Florin Secara (ex PDL, UNPR) s-a inscris in PNL

Azi sunt in postura de a comenta decizia unui actor politic mioritic care vrea interesul cetateanului si nu prosperitatea buzunarului. Eu cred ca acest domn Secara are radacini puternice de liberal si bunici anticomunisti. Dansul spune (aidoma altor politicieni non-PSD din Vrancea) ca este anti-Oprisan ! Unde ati mai vazut politicieni care sa (ne) minta si sa ignore circumscriptia electorala unde au fost alesi ?


Acest domn nu e traseist si nici un fost basist, nu are trese si ochi albastrii. Prin urmare, nu avem de ce sa ne indoim asupra probitatii sale morale si politice. Pare ca este un domn cu intentia de a se dedica bunului mers al alegatorilor din colegiul unde a fost ales si de aceea a aderat la valorile liberalismului. Iata de ce, deputatul #FlorinSecara (dupa PDL, PMP si UNPR) pleaca la PNL.


PS : dincolo de acest ton ironic de mai sus si acestui gest jenibil din politica mioritica, este evident ca in proximitatea unor schimbari a majoritatii din forul legislativ, orice calcul parlamentar se face cu votul fiecarui deputat si senator. Scopul este rasturnarea Guvernului Ponta la o viitoare motiune de cenzura, prin votul parlamentarilor. De aceea, se va apela la politicienii dispusi de a-si vinde votul. Azi e cazul UNPR - probabil cel mai mizerabil partid din Romania - nicidecum o formatiune politica, mai degraba o adunatura a traseistilor. In acest context, inteleg (dpdv strategic) decizia PNL de a il primi in grupul politic parlamentar liberal. Asta nu inseamna, ca trebuie sa fiu si de acord, cu acest mod de a face politica de catre #NoulPNL !

7 comentarii:

  1. @Diana : nu ma deranjeaza atat de mult deputatul Florin Secara. Mai degraba, modul de a face politica, din partea noului partid liberal. Sa ma explic : PNL a contestat la Curtea Constitutionala ordonanta Guvernului Ponta privind migrarea alesilor locali. Prin urmare : de ce persista aceste practici de racolare a parlamentarilor in contra logicii propriilor actiuni politice anterioare ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Ehe, ce mult a trecut de cand a fost ales Kalus Iohannis presedinte iar marele PNL se jura ca nu va incerca sa preia puterea folosindu-se de traseisti si nici nu-i va primi inapoi pe cei ce au parasit partidul. E drept ca pe vremea aia marelui PNL ii cam tremurau suspensorii, vazand cat popor revoltat pe gasca lui Ponta a iesit in strada. Intre timp, situatia s-a calmat, politicienii de toate culorile si-au dat mana peste codul electoral facut harcea-parcea de comisia condusa de colegul lui Mihai Viteazu iar tacerile prelungi ale noului presedinte nu mai par deloc inteligente ci doar complice cu smenarii politici.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar stii si tu ca prostitutia politica nu are margini. Ce mi-e fetele vesele de pe centura, ce mi-e politica. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. migratia politica nu e interzisa pe cand prostitutia nu e legiferata.
    pana la urma, de pe prostitutie s-ar face ceva bani la bugetul statului :)
    nu crezi, Catalin, ca ar trebui ca lucrurile sa stea invers ?

    RăspundețiȘtergere
  5. @Diana : Secara se cara (si) la PNL ..
    cam asta ar putea suna un titul !
    jenibil !

    RăspundețiȘtergere
  6. @Saptamanalul Roze : Ma deranjeaza raportarea vesnica la Marian Oprisan. Multi politicieni din Vrancea incearca sa devina o alternativa la Presedintele (CJ) Vrancei dar nu reusesc sa convinga electoratul cu fapte concrete.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)