marți, 10 martie 2015

Aurescu i-a oferit lui Steinmeier o brosura cu harta Frantei acoperita de drapelul Germaniei !!!

O gafa mare a comis diplomatia romaneasca in aceste zile. Nu cred ca am vazut, pana acum, ceva mai grav din partea Ministerului de Externe. Regret acest fapt pentru ca protagonistul este Bogdan Aurescu - probabil cel mai bun functionar din MAE al ultimilor ani. Desi e gafa unui functionar din subordine, nu pot sa inteleg cum de nu s-a uitat peste aceasta brosura oferita.


Ministrul de Externe al Germaniei - Frank-Walter Steinmeier s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis si cu premierul Victor Ponta. La final, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania. Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor 2 tari. Insa, alaturi de harta Romaniei e harta Frantei, acoperita de drapelul Germaniei.


Acest gest, la nivel de simbol, ne poate duce cu gandul la cele doua Razboaie Mondiale si eterna disputa pentru suprematia militara (ulterior si economica) dintre francezi si germani care persista si astazi. Desi lucrurile s-au linistit ulterior, cele 2 state fiind la baza existentei Uniunii Europene, cu siguranta, aceasta gafa nu va trece neobservata (mai ales din partea Frantei) iar Romania va trebui sa dea explicatii la nivel de diplomatie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)