marți, 6 septembrie 2011

National Arena : Romania - Franta




Deseara avem un meci de fotbal care prilejuieste inaugurarea stadionului de 5 stele recent construit in Bucuresti - National Arena. Precedenta intalnire dintre cele 2 echipe, a fost in cadrul Campionatului European de Fotbal din Elvetia si Austria - 2008

Atunci, asa cum va spuneam la postarea respectiva, pe fondul unui meci bun facut de romani si o tactica bine aleasa de Victor Piturca, am remizat in fata francezilor, scor 1-1. 


Putem spune, pentru cei care isi amintesc acel meci, ca am fi putut obtine victoria, cu putin noroc.
Publicul roman va fi sub euforia inaugurarii unei arene fantastice, cu adevarat impresionanta, nu doar pentru Romania. In mod firesc, in aceasta ambianta superba ce va fi la meci deseara, anticipez o arena arhiplina si spectatori ce vor incuraja destul de energic echipa nationala. Chiar daca este vaduvita de lipsa celor 2 rebeli Adrian Mutu si Gabriel Tamas. La care, s-au mai alaturat, recentii accidentati : Galamaz si Ovidiu Petre.

Romania - Franta face parte din preliminariile Campionatului European 2012 ce urmeaza a se desfasura la anul in cele 2 tari gazda : Polonia si Ucraina. Meciul se va juca azi de la ora 21:30 si va fi transmis in direct de TVR 1 si DolceSport. Mai departe, se califica direct la C.E. din 2012 doar prima echipa clasata iar a doua va urma sa dispute un meci de baraj. 

Desi suntem dezamagiti profund de ultimele campanii de calificare a tricolorilor, facem acel ritual cu care ne-am obisnuit inainte unor astfel de meciuri cu miza.
Unii dintre noi, inca nu am uitat, noptile albe de la Copa del Mondo 1990 Italia si World Cupa 1994 SUA. Prin urmare, fie ne vom aproviziona cu bere rece, fie vom lua cu asalt terasele si vom striga : Hai, Romania :)


PS
: puteti comenta mai jos pe marginea acestei partide si sa faceti pronosticuri. Sunt curios, cine va fi inspirat sa ghiceasca scorul partidei si marcatorii. Incep eu primul si va spun ca vad un scor de 0-0.

3 comentarii:

  1. Pentru cei care nu stiu, gazonul a fost instalat de o firma din Focsani, Gama Verde - http://gamaverde.ro/

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am vrut sa dau detalii despre firma deoarece sunt si aspecte controversate despre cel care a contractat lucrarea.E aceeasi firma, care a realizat si gazonul de pe actuala arena, inaintea meciului decisiv cu Danemarca de pe fostul "23 august" din 2003.Moment in care, toata tara a vazut cum am asistat la un meci pe nisip... Rezultatul, a fost conform terenului dar si formei slabe a Romaniei : 2-5 contra Danemarcei !Detalii suplimentare, aici : http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/dupa-8-ani-fratele-baronului-oprisan-mai-strica-un-gazon-primaria-da-vina-tot-pe-vreme-259729.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai Doamne...ne bucuram şi noi de o chestie frumoasă şi...s-a întâmplat ca la români! Muncă făcută la normă, superficial. Asta suntem, asta avem :(. Apoi, ne mai mirăm de ceea ce spun străinii despre noi. Nu ar trebui, dar în multe le dau dreptate. Trebuie să învăţăm să facem lucurile bine, responsabil şi, trebuie să învăţăm să fim civilizaţi şi educaţi. Fără astea, mereu vom fi trataţi ca nişte ţigani ai Europei :(.

    RăspundețiȘtergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)