luni, 26 septembrie 2011

Colegiul National "UNIREA" Focsani : Alegeri in Consiliul Scolar al Elevilor

Vreau sa salut initiativa si deschiderea catre implicare in activitati extraliceale, apartinand colegilor mei actuali din CNU. Este notorie, implicarea consistenta a  elevilor de la Colegiul National "Unirea" Focsani in online/retele sociale/blogosfera. Cunosc o multime de tineri care fac cinste, prin tot ceea ce fac ei dpdv extrascolar, Colegiului unde studiaza.



De remarcat, deschiderea multora dintre profesorii din CNU, catre o colaborare frumoasa cu elevii dumnealor. Si, ma gandesc la doar cativa mai activi, printre care d-na Angela Sirbu si dl Cornel Noana. Articolul acesta, imi da prilejul de a promova si a oferi un sfat, celor care au realizat postarea de pe blogul oficial al CNU - Nod in Papura : Cum e să fii președinte la CNU ?


 



Ideea este una destul de ok ! Ceva asemanator, am vazut intr-un film britanic pe care il apreciez "Love Actually". Click pentru a vedea secventa celebra in care personajul interpretat de superba Keira Knightley primeste o declaratie intr-un mod emotionant ;)



De asemenea, ceva similar am vazut, multi dintre noi, intr-un clip motivational celebru in retelele sociale. Acum aproximativ 1 an de zile a fost un viral in blogosfera din .RO Este vorba despre clipul realizat de Adrian Soare - un tip specializat pe articole motivationale si traininguri de dezvoltare personala. Film pe care o sa il redau spre edificare : 






Mno, dupa aceasta mica digresiune (o paranteza in care am prezentat posibila sursa de inspiratie ale uniristilor), revin la chestiune. Iata, ce consider eu ca ar putea fi imbunatatit pe partea de comunicare : 

1. clipul (mesajul) trebuie prezentat mai succint, pentru cei care vor sa il urmareasca, este mult prea lung : 3-5 minute ar fi suficient.

2. camera nu focalizeaza bine pe hartia ce continea mesajele, modul in care bate lumina creeaza frecvent dificultati in a vedea multe dintre mesajele scrise.

3. tinarul care apare in clip creaza o confuzie asupra celei careia ar trebui sa ii foloseasca mesajele - Alexandra Voicu.



Trebuie sa intelegem, ca este un clip realizat de uniristi (elevi+profesori) si folosit de un elev meritoriu din CNU (avand un CV impresionant si bune referinte, din cate stiu) intr-un proiect in care isi propune sa ii reprezinte pe colegii ei. Este vorba, despre candidatura Alexandrei Voicu pentru functia de Presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor (CSE) in Colegiului National "Unirea". Care, foarte probabil, va fi urmata (in cazul unui succes) de cea pentru Presedintia Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea.

  

Ii doresc mult succes, Alexandrei Voicu si echipei care o sprijina, alaturi de care si-a propus aceste obiective indraznete. Ar fi un semnal bun, ca o domnisoara sa ii reprezinte pe elevii din Vrancea, obtinand votul majoritatii elevilor pentru functia de Presedinte in Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea ! 

Ceea ce, daca este sa facem o paralela cu politichia mioritica, este ceva tabuu ! Cunoscut fiind faptul ca societatea romaneasca este una profund misogina. Iar electorii romani nu voteaza si nu apreciaza (in general) prezenta femeilor in functii si demnitati publice. Deoarece am absolvit cu mandrie si onoare CN Unirea Focsani, mi-am permis acest punct de vedere, fata de actualii mei colegi :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)