joi, 29 septembrie 2011

Bachus 2011 - Festivalul Viei si Vinului !



Festivalul Vinului Bachus - editia 2011 nu va mai fi prezentata de Octavian Ursulescu ! Ma bucura, lipsa acelui menestrel penibil ! Interventiile sale, la microfon, ne aduceau aminte de "Steaua fara nume" ori alte cantari comuniste pe care le prezenta Tavi Ursulescu.




In locul acestuia, prezentatorii Bachus 2011 vor fi Maruta si Buzdugan - mult mai ok. Atat timp, cat se vor tine departe de a fi penibili si vor intretine o atmosfera specifica evenimentului : de petrecere si voie buna, cu bun simt din partea participantilor (producatori, consumatori, invitati).



Ma tem, din pacate, ca nu putem avea pretentia, de la cei supusii licorilor bahice, gurmanzii slinosi si scandalagii de ocazie, sa inteleaga ca totul e din banii nostrii. Ai celor care contribuim la fondurile dirijate de catre autoritatile locale si judetene pentru ca ei sa aibe excese. Desigur, sunt si exceptii - vranceni cumpatati care se bucura in limitele bunului simt.

Posibilele urmari, ale acestor evenimente din zilele urmatoare, ar putea fi distrugerea multora din obiectivele recent renovate in Piata Unirii. Care a costat doar 9 milioane de euro .. Adaugati si cei 200 000 euro - bugetul Bachus 2011. In timp ce, apa calda lipseste de 3 luni in Focsani - Municipiul resedinta de judet din "provincia europeana Vrancea" !


luni, 26 septembrie 2011

Colegiul National "UNIREA" Focsani : Alegeri in Consiliul Scolar al Elevilor

Vreau sa salut initiativa si deschiderea catre implicare in activitati extraliceale, apartinand colegilor mei actuali din CNU. Este notorie, implicarea consistenta a  elevilor de la Colegiul National "Unirea" Focsani in online/retele sociale/blogosfera. Cunosc o multime de tineri care fac cinste, prin tot ceea ce fac ei dpdv extrascolar, Colegiului unde studiaza.



De remarcat, deschiderea multora dintre profesorii din CNU, catre o colaborare frumoasa cu elevii dumnealor. Si, ma gandesc la doar cativa mai activi, printre care d-na Angela Sirbu si dl Cornel Noana. Articolul acesta, imi da prilejul de a promova si a oferi un sfat, celor care au realizat postarea de pe blogul oficial al CNU - Nod in Papura : Cum e să fii președinte la CNU ?


 



Ideea este una destul de ok ! Ceva asemanator, am vazut intr-un film britanic pe care il apreciez "Love Actually". Click pentru a vedea secventa celebra in care personajul interpretat de superba Keira Knightley primeste o declaratie intr-un mod emotionant ;)



De asemenea, ceva similar am vazut, multi dintre noi, intr-un clip motivational celebru in retelele sociale. Acum aproximativ 1 an de zile a fost un viral in blogosfera din .RO Este vorba despre clipul realizat de Adrian Soare - un tip specializat pe articole motivationale si traininguri de dezvoltare personala. Film pe care o sa il redau spre edificare : 






Mno, dupa aceasta mica digresiune (o paranteza in care am prezentat posibila sursa de inspiratie ale uniristilor), revin la chestiune. Iata, ce consider eu ca ar putea fi imbunatatit pe partea de comunicare : 

1. clipul (mesajul) trebuie prezentat mai succint, pentru cei care vor sa il urmareasca, este mult prea lung : 3-5 minute ar fi suficient.

2. camera nu focalizeaza bine pe hartia ce continea mesajele, modul in care bate lumina creeaza frecvent dificultati in a vedea multe dintre mesajele scrise.

3. tinarul care apare in clip creaza o confuzie asupra celei careia ar trebui sa ii foloseasca mesajele - Alexandra Voicu.



Trebuie sa intelegem, ca este un clip realizat de uniristi (elevi+profesori) si folosit de un elev meritoriu din CNU (avand un CV impresionant si bune referinte, din cate stiu) intr-un proiect in care isi propune sa ii reprezinte pe colegii ei. Este vorba, despre candidatura Alexandrei Voicu pentru functia de Presedinte al Consiliului Scolar al Elevilor (CSE) in Colegiului National "Unirea". Care, foarte probabil, va fi urmata (in cazul unui succes) de cea pentru Presedintia Consiliului Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea.

  

Ii doresc mult succes, Alexandrei Voicu si echipei care o sprijina, alaturi de care si-a propus aceste obiective indraznete. Ar fi un semnal bun, ca o domnisoara sa ii reprezinte pe elevii din Vrancea, obtinand votul majoritatii elevilor pentru functia de Presedinte in Consiliul Judetean al Elevilor (CJE) Vrancea ! 

Ceea ce, daca este sa facem o paralela cu politichia mioritica, este ceva tabuu ! Cunoscut fiind faptul ca societatea romaneasca este una profund misogina. Iar electorii romani nu voteaza si nu apreciaza (in general) prezenta femeilor in functii si demnitati publice. Deoarece am absolvit cu mandrie si onoare CN Unirea Focsani, mi-am permis acest punct de vedere, fata de actualii mei colegi :)

joi, 22 septembrie 2011

DJ MAG - top 100 DJ in 2011 : Above and Beyond - Armin van Buuren - Paul van Dyk - Snatt & Vix - Super8 & Tab !

Au mai ramas 24 ore (pana joi seara) - timp in care mai putem vota cei mai buni 100 dj din lume pe anul 2011. Devenit un obicei, in ultimii ani, voi vota in DJ MAG - topul de referinta la nivel mondial, alcatuit de celebra revista britanica


Am avut in vedere, cateva criterii ce m-au determinat sa aleg clasamentul ce il voi prezenta in continuare : numarul si/sau calitatea pieselor ce au reusit sa se impuna in randul fanilor, albume scoase, concerte majore la nivel mondial. Indicutabil, dincolo de acestea, sunt si cateva preferinte ce le am fata de anumti dj.

Deoarece putem vota doar 5 pozitii, am decis sa introduc din acest an 1 loc pentru cel mai bun dj roman. Avem destui, unii dintre ei chiar s-au remarcat consistent alaturi de cei mai buni dj din lume, in seturile lor, remixand sau facand warm-up-uri bune. Si, daca tot nu ii pot vota pe toti, ii amintesc pe : Anhken, Blue Tente, Claudia Cazacu, Mr. Pit, etc. 

Locul 1 : Above and Beyond - pentru ca reusesc sa transmita ceva aparte in concertele lor, ce nu pot eu acuma sa va transmit in cuvinte/fraze, sunt lucruri care se simt .. 
Sunt trupa mea favorita de vreo 4-5 ani si le ascult in fiecare saptamana, emisiunea "Trance Around The World" - difuzata in toata lumea, avand circa 30 milioane de abonati in fiecare seara de vineri.
Este pentru a doua oara cand i-am putut vedea mixand intr-un concert LIVE in Romania, dupa cel de anul trecut la Liberty Parade 2010
In acest an la The Mission Dance Weekend 2011, au prezentat publicului roman noul album "Group Therapy".

Locul 2 : Armin van Buuren - a contat in aprecierea turneul mondial "Armin Only Mirage" care, din pacate, a ocolit Romania, desi se anunta o certitudine. Din acest motiv (si din imposibilitatea organizatorilor din Romania) nu ii acord un loc mai sus.
Un mar atuu il constituie editia aniversara din acest an - A State Of Trance 500 - cea care a prilejuit o serie de 5 concerte pe 5 continente, extrem de mediatizate si absolut unice din ceea ce vreun alt dj a facut pana acum in istora muzicii trance.
Chiar daca, de curand, am aflat cu totii - Armin van Buuren va veni in Romania pe 15 octombrie intr-un concert mai putin celebru decat cel mentionat mai sus. La care, deja avem biletele procurate online, asteptand acel weekend cu mare entuziasm :) 

Locul 3 : Paul van Dyk - pentru ca a inteles puterea retelelor sociale unde s-a dezvoltat puternic in acest an, interactionand cu fanii. Fapt ce nu prea ii intra in obicei neamtului nici macar in concerte, unde afisa o mina serioasa, fiind aplecat catre a-i iesi un set bun.
Fapt ce i-a reusit mereu, asa cum am observat la concertele lui Paul van Dyk de la Arenele Romane din 2008 si 2010. Ori la cele majore din Europa unde a dovedit, de fiecare data, profesionalism si lipsa tentatiei de a face piese comerciale.
Un mare plus pentru setul demential reusit de Paul van Dyk la The Mission Dance Weekend 2011 unde dj-ul german mi s-a parut printre cei mai buni, extrem de fresh, creativ si parca traia o noua tinerete. 
Dupa ce, acum 12-15 ani, lansa hituri ce au ramas memorabile pana azi. Plus ca 3 prieteni din grupul cu care am mers la concert, au reusit sa faca o poza cu PvD, la iesirea de pe scena :)

Locul 4 : Snatt & Vix - motivul ar fi unul simplu : sunt singura trupa romana de trance, ce s-a dezvoltat enorm, in ultimii 2 ani. 
Au mixat in deschiderea celor mai mari dj ce ne-au vizitat tara, in acesti ani : Ferry Corsten, Above and Beyond, Paul van Dyk, Gabriel & Dresden, Tiesto, Markus Schulz, Dash Berlin, Lange, Jochen Miller, etc.
Au o colaborare frumoasa cu Alexandra Badoi (superba prezentatoare de la meteo la Antena 1) cu care au lansat - "Cold Shower" -- cea mai buna melodie de trance facuta vreodata in Romania.

Locul 5 : Super8 & Tab - finlandezii care se ridica constant catre varfurile acestui clasament, avand piese dinamice, antrenante, din genul progressive-trance. 
Piesele lor precum : Suru, Black is the new yellow, Irufushi, Mercy, etc - sunt de referinta pentru genul muzical trance din ultimii ani.
Recent, au scos varianta remixata a albumului lansat in 2010, intitulat "Empire", la casa de productie Anjunabeats.
 
PS : acest clasament, stiu ca nu se va adeveri la finalul procesului de votare. Este evident, detronarea olandezului Armin van Buuren - 4 ani la rand "cel mai bun DJ din lume" - este una extrem de grea. 
Este o bariera mare intre el si urmatorii dj, creandu-se un nucelu de promovare la nivel macro, intre el si alti dj cunoscuti de la casa de productie Armada - cea care domina scena muzicala mondiala.

Cateva legaturi utile : 
 * cum am votat eu in DJ MAG 2009 , DJ MAG 2010 .
 * se accepta doar un singur vot tinand cont de o adresa valida de e-mail si un IP alocat. Votarea se face in cadrul unei aplicatii dezvolata de catre Facebook in parteneriat cu cei de la Dj Mag.
 * click & vote in DJ MAG 2011 - deadline : end of 23 septembrie 2011.


Sunt curios, daca ati mai votat intr-o asemenea competitie si ce preferinte aveti dintre DJ pe care ii cunoasteti / de care ati auzit :)

vineri, 16 septembrie 2011

Bicicleta din Hartie !





Cei de la Asociatia pentru Dezvoltare Durabila "Focul Viu" organizeaza astazi un concert foarte interesant, la Teatrul Maior Gheorghe Pastia din Focsani, intre orele  18,00-20,30.
In cest an, este o editie filantropica, in sensul ca si-au propus sa stranga fonduri pentru implementarea proiectului "Let's Do It Romania" in Vrancea (proiect de curatenie nationala din data de 24 septembrie 2011).

Invitatul special al acestei seri este Mircea Vintila. Surpriza acestei editii este exploratorul roman David Neacsu. Apoi, vor urma Iulia Em si Titus Constantin (folk - rock - blues - jazz) sunt iubitori de munte si de arta, urmand a ne vor delecta cu cantece fara pereche.

Biletele le puteti procura inaintea spectacolului la teatru, sau la 0765560285, 0745347676. Pretul este de doar 10 lei. Sper ca intelegeti, in mod normal, tichetul ar trebui sa coste undeva pe la 40-50 de lei, binisor, avand in vedere invitatii ;) 
Sustinatorii sunt : Asociatia Pro Democratia Club Focsani, Auto Sima Beyer Focsani, UMO Sisteme de Securitate, ECO-X, Colegiul National " AL.I.Cuza"Focsani, Blogosfera Vrancea.
Eveniment in cadrul proiectului "Fondurile din comunitate - parte a culturii organizationale" finantat de Fundatia pentru Parteneriat si Trust for Civil Society in Central & Eastern Europe.


Acum, doua vorbe despre acest proiect pe care, alaturi de colegii mei din Blogosfera Vrancea, am ales sa il sustinem.
Primo - sa va reamintesc, ne-am intalnit cu Ioan Florea la ultimul blogmeet de la Auto Aiss - unde am intalnit un tip deschis colaborarii cu bloggeri vranceni, implicat in chestiuni de mediu si conservare si-un partener in viitoare proiecte pe care le vom desfasura impreuna cu ONG-ul mai sus amintit. 
Secundo - am rugamintea sa intrati pe site-ul Raifaissen unde va inregistrati dupa care dati o mana de ajutor Proiectului "Bicicleta din Hartie" votand aici. 
Terto - cititi mai jos, ceea ce presupune acest proiect, nu dara sa credeti ca e ceva facil. oamenii s-au implicat masiv si-si consuma din timpul liber, pe care-l dedica unor astfel de cauze laudabile.

Titlul proiectului este “Bicicleta din hirtie”, dupa cum v-am zis mai sus. Identificarea problemei : Slaba implicare a elevilor in campanile scolare de reciclare a hartiei. Scopul : Dezvoltarea activitatii de colectare a hartiei in scolile si licee focsanene.

Obiective :
1. Informarea a 7500 de elevi (50% din populatia scolara) cu privire la sistemele de reciclare a hartiei din Focsani si cu privire la beneficiile reciclarii hartiei in general.
2. Implicarea a 1500  de elevi din 6 licee si 4 scoli generale (10% din populatia scolara) in reciclarea a 7.5 tone de hartie prin intermediul a 10 tombole (o tombola pentru fiecare unitate scolara).
Grupuri tinta : Inspectoratul Scolar Judetean Vrancea, 6 licee, 4 scoli generale, SC VRANCART SA, Consiliul Local al Tinerilor din Focsani.
Activitati : 
- promovarea proiectului in sistemul de invatamant din Focsani prin mass media si Inspectoratul Scolar. 
- selectarea liceelor si scolilor care vor intra in proiect. 
- stabilirea regulamentului tombolei in colaborare cu Consiliul Local al Tinerilor. 
- designarea fluturasului (format A6) cu regulamenul tombolei si cu informatii despre reciclarea hartiei. 
- tiparirea fluturasului si a biletului de tombola. 
- intalniri cu consiliile elevilor. 
- achizitionarea premiilor (biciclete si role reglabile). 
- achizitionare cantare de mana. 
- amenajarea coltului dedicat tombolei in fiecare unitate scolara. 
- promovarea tombolei in scolile si liceele din proiect. 
- amplasarea containerelor VRANCART la fiecare unitate de invatamant. 
- primirea hartiei si oferirea unui bilet de tombola (5 kg. Hartie = 1 bilet tombola). 
- transportul containerelor.
- extragerea castigatorilor cu ajutorul conducerilor agentiilor si filialelor RAIFFESEN
- inmanarea premiilor
- consultanta de la Asociatia pentru Relatii Comunitare privind standardul de raportare London Benchmarking Group)
- realizarea rapoartelor. 
Rezultate : 
- 7500 de tineri si famiile acestora vor cunoaste sistemele de colectare a hartiei din Focsani si beneficiile acestora.
- 1500 de tineri si familiile acestora vor experimenta colectarea hartiei.
- Colectarea a peste 7.5 tone  de maculatura.
- Alte companii se vor implica in sustinerea colectarii hartiei prin sistemul de invatamant.
- Bicicletele si rolele oferite la tombola vor contribui la sanatatea prin miscare a 14 copii si tineri. 
Impact asteptat : 
- interesul copiilor, tinerilor si educatorilor pentru reciclarea hartiei sa creasca.
- modelul acestui proiect sa se permanentizeze la o ritmicitate de 2 ori pe an.
- familiile vor incepe sa colecteze maculatura.

Va multumesc, daca alegeti sa va petreceti seara si inceputul de weekend, sprijinind initiativa si gadilandu-va placut urechile pe muzica faina a lui Mircea Vintila ;)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=fQRsj0RoxdA]
(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#appId=152191934871214&xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

marți, 13 septembrie 2011

Vrancea Sport Meet 2011 !





Chestionez Blogosfera Vrancea asupra a ceea ce am propus mai demult in unele discutii particulare cu unii dintre voi. Va propun, Vrancea SportMeet la sfarsitul acestei saptamani - Sambata sau Duminica dimineata pe Stadionul de Rugby Obor sau Stadionul de fotbal Milcovul Sud ! Nu e obligatoriu sa alerge toata lumea, vom socializa, alerga si finaliza intalnirea cu un suc la o terasa. 

Vreau sa demonstram ca nu ne trebuie ceva stabilit cu prea mult timp inainte, asa cum s-a motivat in intalnirile precedente, din partea unora dintre noi. Pe viitor, asa cum vorbeam cu Grim, ar fi placut sa vedem ca sunt si altii care organizeaza aceste BlogMeet-uri, nu doar 2-3 dintre noi. 

Alternativa la cele de mai sus, ar putea fi un CrangMeet la Petresti sau ceva mai soft, un Bike&Role Meet in Parcul Garii. Mno, sunteti liberi sa propuneti si altceva.

Sa nu-mi spuneti, ca e prea repede si nu stiti sigur, poate amanam o saptamana! cine mai vine? o sa fiu singura fata prezenta? etc. Vremea buna de afara si vara prelungita, nu tine o vesnicie, e bine sa profitam ;)

(function(d){   var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;}   js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true;   js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#appId=209765675729902&xfbml=1";   d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));

sâmbătă, 10 septembrie 2011

WEEKend LINK : SuperBlog, ZeList, Nokia



(function(d){ var js, id = 'facebook-jssdk'; if (d.getElementById(id)) {return;} js = d.createElement('script'); js.id = id; js.async = true; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#appId=209765675729902&xfbml=1"; d.getElementsByTagName('head')[0].appendChild(js); }(document));

LINK 1 - cei care detin site-ul PcNews.Ro anunta inceperea inscrierilor la editia cu numarul 4 a concursului "SuperBlog 2011", ei fiind si organizatorii. Pe scurt, iata despre ce este vorba, in acest concurs.  
SuperBlog va provoaca sa scoateti la iveala tot ce aveti mai bun ca bloggeri : sa fiti inventivi si sa va impresionati pozitiv juriul si contracandidatii, sa legati prietenii, sa fiti deschisi si proactivi si astfel sa va creati noi oportunitati de dezvoltare – personala si profesionala – prin intermediul propriului blog.
Sponsorii SuperBlog 2011: ASUS, Toyota, Real, Hypermarket, Autonom, Oktal.ro, Borealy, Edimax, AMD
Parteneri media : TVR – Zon@ IT, RadioLynx, Connect, Photo Magazine, 121.ro, MediaLook, MoneyWatch.ro, Obisnuit.eu, LexaVerzes.ro
Organizatori : PCNews, SwissPlan.biz, RACK
Regulamentul de participare si formularul de inscriere, le gasiti la link-ul de mai sus.

LINK 2 - un studiu recent facut public de catre cei de la ZeList ne recomanda, daca suntem in cautarea unui job, sa acordan o importanta sporita administrarii conturilor noastre de social media
O poza indecenta, un status cu injurii la adresa sefului sau crearea unui profil cu informatii contradictorii pot fi cateva dintre elementele care nu te vor ajuta in cariera ta. Tot mai multi angajatori recruteaza prin intermediul social media, asa ca ai grija ce faci, ce scrii si mai ales ce postezi pe conturile tale.
Acuma, vine treaba aia cu "cercetatorii straini", care fundamenteaza studiul despre care va vorbeam. Prin urmare, conform unei cercetari realizate de Career Enlightenment unul din 3 angajatori au refuzat anumiti candidati datorita anumitor informatii online pe care le-au gasit despre acestia.
Mno, daca va intereseaza, cateva date mai relevante ale acestui studiu : 
* 24% dintre manageri cauta trasaturi de personalitate ale aplicantilor pe conturile acestora de social media.
* 79% dintre manageri si recruteri verifica informatiile online ale candidatilor care aplica pentru o pozitie in cadrul companiei.
* 80% dintre companii utilizeaza LinkeIn pentru a gasi persoane talentate, 50% folosesc Facebook si 40% recurg la Twitter.

LINK 3Dan Dragomir, pe care vi-l recomand daca vreti sa fiti la curent cu toate noutatile din zona gadget, biz, social media, ne aminteste despre un concurs organizat de producatorul finlandez de telefoane Nokia. Nu pana demult, cel mai mare din lume, azi depasit, din cate m-am documentat, de catre Samsung si Apple. 
Pana la aparitia modelelor de telefoane Nokia cu noua platforma Windows, producatorul finlandez vrea sa schimbe celebrul ringtone oficial, cel care te face sa tresari de cate ori suna un telefon Nokia.
Pentru a gasi o melodie noua la fel de populara si care sa redevina un hit, finlandezii s-au gandit să organizeze un concurs cu premiu de 10.000 de dolari. Trebuie sa va inregistrati pe http://nokiatune.audiodraft.com si sa trimiteti melodiile pana pe 2 octombrie 2011.

In speranta ca si aceste 3 recomandari din seria WEEKend LINK v-au adus ceva nou, ramane sa continui acest episod pe blog, chiar daca feed-back-ul nu este destul de semnificativ, relevant. 
Ma intereseaza, atat promovarea celor care au scris articolele respective (prin linkul oferit) cat si informarea cititorilor fideli, fata de postari deosebite din blogosfera ;)

WeekEnd placut, zambete si soare ;)

marți, 6 septembrie 2011

National Arena : Romania - Franta




Deseara avem un meci de fotbal care prilejuieste inaugurarea stadionului de 5 stele recent construit in Bucuresti - National Arena. Precedenta intalnire dintre cele 2 echipe, a fost in cadrul Campionatului European de Fotbal din Elvetia si Austria - 2008

Atunci, asa cum va spuneam la postarea respectiva, pe fondul unui meci bun facut de romani si o tactica bine aleasa de Victor Piturca, am remizat in fata francezilor, scor 1-1. 


Putem spune, pentru cei care isi amintesc acel meci, ca am fi putut obtine victoria, cu putin noroc.
Publicul roman va fi sub euforia inaugurarii unei arene fantastice, cu adevarat impresionanta, nu doar pentru Romania. In mod firesc, in aceasta ambianta superba ce va fi la meci deseara, anticipez o arena arhiplina si spectatori ce vor incuraja destul de energic echipa nationala. Chiar daca este vaduvita de lipsa celor 2 rebeli Adrian Mutu si Gabriel Tamas. La care, s-au mai alaturat, recentii accidentati : Galamaz si Ovidiu Petre.

Romania - Franta face parte din preliminariile Campionatului European 2012 ce urmeaza a se desfasura la anul in cele 2 tari gazda : Polonia si Ucraina. Meciul se va juca azi de la ora 21:30 si va fi transmis in direct de TVR 1 si DolceSport. Mai departe, se califica direct la C.E. din 2012 doar prima echipa clasata iar a doua va urma sa dispute un meci de baraj. 

Desi suntem dezamagiti profund de ultimele campanii de calificare a tricolorilor, facem acel ritual cu care ne-am obisnuit inainte unor astfel de meciuri cu miza.
Unii dintre noi, inca nu am uitat, noptile albe de la Copa del Mondo 1990 Italia si World Cupa 1994 SUA. Prin urmare, fie ne vom aproviziona cu bere rece, fie vom lua cu asalt terasele si vom striga : Hai, Romania :)


PS
: puteti comenta mai jos pe marginea acestei partide si sa faceti pronosticuri. Sunt curios, cine va fi inspirat sa ghiceasca scorul partidei si marcatorii. Incep eu primul si va spun ca vad un scor de 0-0.

vineri, 2 septembrie 2011

Happy Birthday .. to ME :)






Am afirmat la un moment dat, intr-o discutie, ca la adaugarea unui an, nu imbatranim, ne maturizam .. Uneori, simtim, alteori nu, cand a trecut 1 an.

Adaugarea unui an, la varsta fiecaruia dintre noi, trebuie privita ca o perioada de desavarsire, catre ceea ce tindem sa devenim. In functie de cum ne-am proiectat viitorul si ce ne-a rezervat viata pe parcurs.

A sta si-a te vaita, cum trece timpul, o consider alternativa celor limitati in cateva obisnuinte, intr-o rutina pacatoasa care, din pacate, este frecvent intalnita in Romani(k)a.

Drept pentru care, putem afirma, ca sunt 2 feluri de oameni : UNII de pe margine pasivi la "spectacolul vietii" care se intreaba "ce se intampla" ? Si, ALTII activi, care se implica, provoaca lucrurile, generand emulatie prin actiunile lor.

Probabil, aceasta ar putea fi cheia prin care sa ramanem tineri, frumosi si nebuni, in felul fiecaruia dintre noi. Facand ce ne place, nu ce trebuie sa ne placa. Luand atitudine, fara a asista impasibili la ce ni se intampla.

E important sa constientizam si sa renuntam, la acel cliseu pagubos "trebuie sa se faca ceva", incercand sa schimbam chiar noi mentalitatile prin actiunile noastre ! Astfel, nu cred ca am mai simti, cum trece timpul ci, cum primim feedback de la viata, urmare a unor actiuni, gesturi, atitudini asumate de-a lungul ei. In felul acesta, putem sa ne maturizam si nu sa imbatranim ..

Inca ceva, foarte important : sa nu ne pierdem simtul umorului :)

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=mvU7o5R7ikY]

joi, 1 septembrie 2011

Times Pub si TMC inchise !

 


Focsani e un oras mic, vestile circula rapid, in provincie. am aflat toata povestea, una deloc placuta. Se pare, totul a plecat de la o neintelegere intre cei 2 asociati : Adrian Paun si Liviu Stanica. Cel putin asta sustine Ziarul de Vrancea. 
Merg frecvent in Times Pub Focsani, cam de 4 ani, cu prietenii si lucrurile nu mai mergeau ca la inceput acolo. Ne-a placut sentimentul de a avea un loc al nostru, unde mergeam cu prietenii constant.


De ceva vreme, a aparut al doilea loc de distractie sub acelasi brand unde, saptamanal, au fost invitate nume mari din muzica romaneasca sa performeze live. Este vorba despre locatia numita TMC - Times Music Club - unde i-am putut urmari pe Iris, Stefan Banica jr, Publika etc.

Mi-am propus, ca din viata, sa iau doar partea frumoasa a lucrurilor, sa incerc sa vad doar partea plina a paharului. Motiv pentru care nu voi a vorbi despre partea controversata a sfarsitului Times Pub, umbla destule barfe de provincie pe care nu vreau sa le propag si eu in online.

In functie de cum vor decurge evenimentele, e posibil sa asistam la refacerea acestui club. Pe care l-am preferat, dupa inchiderea altei locatii celebre in Focsani - Full Moon Pub - primul pub de care ne-am atasat dupa finalizarea studiilor si intoarcerea in Focsani.

De ceva vreme, mai mergem cu drag si in alte locuri unde tinerii din Focsani se simt bine si ambianta este placuta. Mno, nu ai cum sa mergi doar intr-o singura locatie. Fiecare grup, mai schimba uneori locatia, in functie de unele alegeri subiective celor ce fac rezervarile. Drept pentru care, cel putin in grupul meu de prieteni, avem de ales intre Irish Pub si Queen Pub :)

Voi in ce pub-uri din Focsani mergeti de obicei ?