vineri, 7 noiembrie 2008

Ce inseamna corectitudinea politica ?

A procedat, political correct PNL, in momentul in care a ales sa refuze marirea nejustificata a salariilor profesorilor ? Dificila decizie, asumata si discutata la ordinea zilei !

In mod normal, ar fi trebuit sa fie de acord, si sa fructifice electoral acest gest. Insa, decizia a fost sa nu. Nu mai discutam votul dat in Parlament, de catre Grupul Politic al PNL, o mare eroare, tinand cont ca ulterior au revenit si au afirmat ca nu au stiut ce au facut. Probabil, aflati in fata unui asemenea vot important, "au facut pe ei de frica" si s-au gandit doar la colegiile unde vor candida, ce le vor spune oamenilor. In acel moment, au gandit doar din prisma a ceeea ce ar putea castiga la aceste alegeri, aidoma PSD si PDL.

Fostul Ministru al Educatiei, a gafat si si-a meritat soarta. Cristian Adomnitei a fost demis corect, insa numai pentru faptul ca a votat in favoarea legii, revenind ulterior si argumentand ca de fapt el nu e de acord. Bine, plus gafele din trecut. Adomnitei nu avea de ce sa fie demis pentru "Episodul Elicopterul", sa fim seriosi.

In sfarsit, PNL, adopta o atitudine demna, conform doctrinei si principiilor unei "Guvernari Responsabile". Cu toate acestea, parerea mea ca, per ansamblu, PNL va avea un minus electoral.

Plusul va veni de la : cei din sistemul bugetar care ar dori si ei o indexare asemanatoare, aidoma profilor, de la clasa de mijloc care nu-s dependenti de stat in privinta salariilor, plus de la nucleul dur al PNL.
Minusul de la profesorii care ar vrea marirea lefurilor, de la asistati social blazati si mereu contra Guvernelor ce i-au sustinut (acei "Gica-contra", vesnic nemultumiti, care generalizeaza cand e vorba despre politica), plus cei care fac unele confuzii pe final de mandat si le vor trece spre decontare la PNL ("operatiunea Logan de 70.000 euro, marirea lefurilor Parlamentarilor).

Lefurile au fost aprobate de marea majoritate a Parlamentarilor, care nu au probleme in a se intelege cand e vorba de interesul comun. Lege respinsa recent, asa cum a declarat Presedintele Camerei Deputatilor - Bogdan OLTEANU. Asadar, LEGEA (care prevedea o marire, intra-devar nejustificata, a lefurilor Parlamentarilor) A FOST RESPINSA !

Operatiunea "Logan de 70.000 euro" vine dupa un proiect aberant din Ministerul de Interne, persoana responsabila fiind demisa de Ministrul de Interne Cristian DAVID, iar legea nu-si va produce efectele juridice. Unii carcotasi, spun ca acest proiect era intocmit in timpul lui Vasile BLAGA si acuma ar fi fost bagat la inaintare, special.

Nu stiu cat va intelege lumea ca :
- PSD vrea cresterea taxelor pentru clasa de mijloc si nu e de acord cu taxa de 16% (care a generat plus la bugetul statului finnd principala masura care a permis unele cresteri salariale in sistemul bugetar si mentinerea cresterii econimice, investitiile din ultimii 4 ani, etc) ;
- PSD vrea cresterea inflatiei, prin cresterea necontrolata a salariilor, ignorand avertismentul Guvernatorului B.N.R. referitor la ponderare, in contextul Crizei Economice Mondiale ;
- PSD nu vrea calculatoare gratis scolarilor, proiect sustinut de PNL.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)