luni, 25 ianuarie 2016

Concert de Muzica Simfonica cu Orchestra de Camera "Unirea" Focsani - dirijor #AriehLevanon - Unirea Principatelor Romane 1959-2016 !!!

Ateneul Popular "Maior Gheorghe Pastia" ne-a invitat la Concertul Festiv sustinut de Orchestra de Camera UNIREA. Acest eveniment devenit traditional in municipiul de pe Milcov, este prilejuit de aniversarea Zilei Unirii Principatelor Romane - 24 Ianuarie 1859.


Invitat special a fost Dirijorul Aryeh Levanon din Israel, nascut la Focsani in 1932 si fost violonist in Orchestra simfonica a orasului in perioada 1948 - 1951 (ulterior Filarmonica de Stat UNIREA).


Concertul a fost o reusita si a avut loc sambata 23 ianuarie, la sala mare a Ateneului, incepand cu ora 19.00.


Daca doriti sa cititi cateva recenzii facute de cei care au participat, va invit sa ii cititi pe colegii mei bloggeri din Vrancea care au relatat despre acest concert : Adrian Mangu si Valerica Crintea.



Un articol bun gasiti si in Ziarul de Vrancea - se cuvine a mentiona aceasta sursa deoarece redactorul sef de la ZdV - Silvia Vranceanu, a avut un rol si merit in convingerea ca dl Arieh Levanon sa revina acasa spre a dirija acest concert deosebit. Urmariti interviul de mai jos, cu distinsul si renumitul dirijor roman nascut la Focsani si care acum traieste in Israel.


Remarcati, luciditatea, inteligenta, spiritul tanar si, nu in ultimul rand, excelenta pronuntie a limbii romane. Dupa zeci de ani, nici nu iti vine sa crezi, cat de bine vorbeste. Poate iau aminte si acei romani care nu ne fac cinste in strainatate prin ocupatiile lor si felul in care deranjeaza limba romana doar dupa cateva luni sau cativa ani. Asta inseamna, sa fii un bun, demn si mandru roman ;)


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)