sâmbătă, 24 mai 2014

#HaiLaVot - Alegeri pentru #ParlamentulEuropean 2014 !!

Ma gandeam, zilele acestea, la un imbold puternic de a vota, unul mai mare decat datoria civica, atat de ridicata in slavi de teoreticieni si dentologii ce apar in massmedia ! Cred ca am ajuns la o limita a suportabilitatii ca sa-mi decida viitorul acei oameni care se vand atat de usor pentru un vot, pentru cateva alimente sau cativa lei, oameni carati cu masinile la vot, amenintati ca nu li se mai dau ajutoare sociale si nu li se vor repara ulitele daca nu voteaza conform indicatiilor date de liderii locali ai partidelor. Acesti oameni, preponderent din rural, plus cei needucati de la orase, slabi de inger si degraba primitori de foloase necuvenite, ne decid viitorul, votand in numele nostru ...


In absenta votului nostru, de ani buni, viitorul ne este decis de cei cu 2  clase, asistati social, needucati si captivi la discursurile demagogice si populiste ale “tatucilor”, ''baronilor'' ori altor “personaje providentiale” ? Vedem, in jurul nostru, pesimism, indoiala, incertitudine, din partea unor semeni blazati, resemnati ori refuzati de societate pe motiv ca nu au stiut sa se integreze ! Frecvent, punem anatema pe intreaga clasa politica, apeland la generalizari - acele clisee paguboase : ''toti fura", ''toti sunt la fel'', etc. Nesustenabile, dpdv personal, ca unul care a incercat sa se implice si sa schimbe ceva, in jurul meu, in spatiul public. Va garantez, sunt o multime de tineri cu viziune, care doar asteapta momentul oportun si legitimitatea voastra prin vot.


Cum vi se pare acest tablou, zugravit de realitatile ultimilor ani din tara noastra ? Sunteti de acord sa mai fim complicii acestor practici sau ne mobilizam si luam atitudine la aceste alegeri pentru Parlamentul European ? Noi, tinerii, trebuie sa infaptuim #RevolutiaResponsabilitatii, atat de necesara clasei politice, prin care sa oprim derapajele unor politicieni. Sper, ca votul meu de astazi l-a anulat pe cel multiplu, conditionat de ajutor social si alte foloase necuvenite al altora. Eu am votat ! Apreciez pe cei care voteaza, indiferent de optiunile politice, dupa cum vedeti, incerc sa am un demers echilibrat, fara a va sugera o anumita formatiune politica.


#MajoritateaTacuta - acel club nedemocratic al celor “saturati de politica” si non-votantilor, sunt cocotati pe un soclu si refuza implicarea civica, sociala, comunitara ! Voi, cei care stati acasa, aveti dreptate cand categorisiti sistemul si actorii politici mioritici existenti, cu toate acele consideratii mai mult sau mai putin argumentate. Totusi, retragerea voastra din societate, e una din cauzele a ce avem astazi in jurul nostru. Prin urmare, avem un rezultat decis de multi votanti care va sunt inferiori (unora dintre voi) din perspectiva unora care se vand usor unor promisiuni, tentatii sau avantaje materiale. Din pacate, girati prin absenta voastra, realitatea dura, desi votul vostru ar putea acoperi orice practica nedemocratica din Romania !


Pentru a nu-si pierde din forta si scopul pozitiv / civic pentru care militez astazi, indemnul meu nu e insotit de vreo sugestionare de a vota un anumit candidat sau partid / alianta ! Dincolo de subiectivismul si preferintele mele asumate, va invit sa facem NOI diferenta la aceste alegeri pentru Parlamentul European ! Mi-as dori, tare mult, ca timpul alocat de mine pentru a scrie aceste randuri, sa constituie o motivatie sincera in a va asigura ca cele 10-15 minute alocate drumului pana la sectia de votare de care apartineti si procedurii votului sunt absolut necesare pentru binele nostru. Daca in 1989 ne-am trezit (dupa somnul ratiunii si-un regim dictatorial), e vremea ca in 2014 sa ne desteptam si sa devenim responsabili : #HaiLaVot ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)