miercuri, 23 martie 2016

ISIS la Bruxelles : Atac Terorist in Aeroport si Metrou

2 explozii au avut loc, marti 22 martie 2016 la ora locala 08:00, pe aeroportul Zaventem din Bruxelles. La ora 09.11 o alta explozie a avut loc intr-un metrou oprit in statia Maelbeek, situata in apropierea institutiilor europene. Imediat, Aeroportul Zaventem a fost evacuat. Exploziile s-au produs la terminalul de plecari, foarte aproape de birourile American Airlines. Cele 2 deflagrații s-au produs la 4 zile distanta de la capturarea lui Salah Abdeslam, principalul suspect ale atacurilor din Paris din noiembrie 2015.

Organizatia jihadista Statul Islamic a revendicat atentatele teroriste de marti de la aeroportul din Bruxelles si o statie de metrou, anunta The Telegraph, citand o agentie de presa apropiata de ISIS. "Luptatorii Statului Islamic au executat o serie de atacuri cu centuri si dispozitive explozive, marti, lovind un aeroport si o statie de metrou centrala din centrul capitalei belgiene Bruxelles", a scris agentia AMAQ.

Presa belgiana anunta 13 morti si 35 de raniti - numarul acestora ar putea sa creasca. Pe aeroport au fost gasite 3 centuri cu explozibil, cel mai probabil fiind folosite pentru atacuri sinucigase. Au fost trase focuri de arma si teroristi ar fi fost impuscati inainte sa detoneze. In privinta gradului de alerta, acesta a fost ridicat la 4, gradul maxim de alerta, in toate Tarile Benelux: Beligia, Olanda, Luxembourg. La cateva ore distanta, a avut loc o explozie si la o statie de metrou apropiata de cladirile UE din Bruxelles.

MAE anunta ca pune la dispozitia cetatenilor romani precum si rudelor acestora, contactele telefonice ale Ambasadei Romaniei in Regatul Belgiei +32 (0)2 347 5338, +32 (0)2 345 0040, +32 (0)2 344 1658, apeluri redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center, precum si telefonul mobil de urgenta al sectiei consulare a misiunii diplomatice de la Bruxelles +32(0)2 344 0854.

Am observat, la cativa prieteni aflati in ‪#‎Bruxelles‬ cu joburile ori in tranzit, ca folosesc ‪#‎SafetyCheck‬ - o functie pusa la dispozitie de ‪#‎Facebook‬ pentru situatii speciale. SafetyCheck ii ajuta pe cei aflati in zone cu risc maxim sa confirme autoritatilor si rudelor ca sunt in siguranta ! Daca apreciati ca e de ajutor, distribuiti si altora informatia.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)