luni, 3 aprilie 2017

De ce au succes emisiunile proaste la TV din Romania ?

"Mana intinsa care nu spune o poveste, nu primeste pomana" : o celebra replica dintr-un film romanesc bun ''Filantropica'', aplicabila in diverse situatii sociale actuale. In zona formatelor tv ''entertainment'', romanii sunt amatori de emisiuni care speculeaza dramele si povestile personale expuse public. Ne amintim, de showurilor de ''succes'' care ne prezinta o serie de emisiuni lacrimogene care au inregistrat cifre ametitoare de audienta. Enumar doar cateva: Iarta-ma, Surprize, Din dragoste, pana la recentele : Acces Direct, CanCan TV, Un show pacatos, etc.

Suntem un popor, nu suntem o natiune : majoritatea celor blazati din jurul nostru, nu sunt demni de a primi titulatura onoranta de cetateni. Vesnic carcotasi, se multumesc cu putin, voteaza la 4-5 ani in schimbul unor foloase materiale sau financiare, sunt dependenti de mesajele furnizate la TV de partide si liderii acestora. In ultimii ani, au aparut realizatorii TV care iti spun cine este bun sau rau, cine a gresit sau a facut bine, in cadrul unor show-uri mediocre puse in scena ca adevarate sali de instanta ce dau verdicte. Targetul lor, cei care nu percep, nu discern si nu sesizeaza.

Nu suntem obisnuiti cu excelenta, performanta si succesul
: niciodata nu va avea succes, un format de emisiune care va premia dintre oamenii geniali, creativi, cu initiativa. Nu prezinta interes, un interpret valoros care sa nu treaca prin festivalurile comuniste estivale mioritice jurizate de rechini avizi si perfizi. Ne place sa vindem povesti mediocre in ambalaje viu colorate unui public de multe ori fara discernamant care e dornic de circ sau lacrimi si nu stie (cand) sa aplaude. Sondajele ultimilor ani, releva lucruri neplacute : romanii nu-si aduc aminte cand au citit ultima carte ori cand au vazut ultima piesa de teatru.

2 comentarii:

  1. sa nu ii uitam si pe cei care privesc la aceste emisiuni.
    ele ofera ce vor majoritatea privitorilor.
    asta cere piata, asta ni se ofera.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. dar nici televiziunile nu se "obosesc" sa incerce sa ne ofere programe de calitate. probabil de aceea, pt ca au un public pe masura, precum cel prezentat in articol !

      Ștergere

Va invit sa va exprimati opiniile, cu argumente, bun simt si umor :)