Alaturi de Candidatii PNL : Nini Sapunaru (la CJ) si Romeo Postelnicu (la Primarie), au luat cuvantul si au participat la acest Miting pe raza Municipiului Focsani, Vice-Presedintii PNL : Norica Nicolai, Varujan Vosganian, Crin Antonescu.
Plusuri :
*Refuzul primarului PSD Bacinski de a acorda drept de desfasurare pentru acest miting in Piata centrala a Municipiului, s-ar putea intoarce in contra acestuia. Votul din 01 Iunie 2008 va fi influentat si de acest refuz al lui Bacinski, dupa ce PSD a organizat o manifestare electorala intr-un loc ce urma a fi inchis si supus modernizarilor.
*Participarea destul de numeroasa (5000-7000 persoane) a constituit punctul forte, alaturi de desfasurarea pe o banda de circulatie apreciabila ca intindere. Efectul vizual si intinderea galben-albastra, sesizata de aproape orice cetatean al Municipiului Focsani, aflat la balconul apartamentului, in trafic ori in stationare intr-un anume loc din oras.
*Recentele afirmatii din ziarul Monitorul de Vrancea, aflat sub influenta lui Oprisan, fata de participantii la Miting : membrii PNL, simpatizanti, simpli cetateni, participanti sau observatori ai Mitingului au fost catogorisiti prin formula ''huligani'' - ceea ce aduce aminte de evenimentele din Piata Universitatii Bucuresti !
*PNL a organizat un miting similar si in anul 2004, cu acelasi caracter, fiind si atunci o reusita. De aceasta data, numarul a fost considerabil mai mare, vremea favorabila, perceptia mai mare si durata acceptabila de 2 ore, neincurcand foarte mult traficul in Municipiu. Scena amplasata in parcarea din Bd. Independentei, vis-a-vis de sediul PNL, a adunat circa 5000 de membrii simpatizanti ori cetateni din Focsani ! Amplasarea in acel loc a urmat refuzului primarului PSD Decebal Bacinski la cererea PNL pentru un miting in Piata Unirii.
Minusuri : Sonorizarea a fost sub pretentiile Mitingului si se puteau face eforturi mai mari in acest sens. Participantii, au parasit, frecvent, banda rezervata pt mars, trecand uneori pe trotuare, putand deranja pe cei care ii urmareau ori treceau prin respectiva zona.
Sa ma ierti, dar daca ma uit la televizor cand vorbesc cei de la PNL,PSD, PD-L si altii nu constat nici o diferenta in comportament, sau cum ca ar avea o facultate ceva.. SUNT CHIAR PENIBILI TOTI! Iar in ceea ce priveste Focsaniul ii urez sa aiba parte inca 20 de ani de acum incolo de Oprisan pentru ca eu la vot nu ma mai duc! De ce? Pai simplu: Este destul sa ies pe strada si sa ma uit in jurul meu, sa vad cu ce tipuri de oameni intalnesc.Si atunci imi dau seama daca se merita sau nu sa ma duc sa votez o schimbare, in la 12-lea ceas, in mai bine.
RăspundețiȘtergereprima observatie e ca in proportie destul de mare ai dreptate. in politica nu difera decat oamenii, actorii, mijloacele is aceleasi.si, in cel mai rau caz, scopul ar scuza mijloacele, dupa parerea mea, daca asta ar fi in folosul alegatorilor.a doua : focsaniul nu are parte de oprisan, desi, oarecum e cam asa. la focsani vorbim de bacinski, ce nu are o prestatie la fel de proasta ca si oprisan, la nivel de judet.a treia : daca tu nu mergi la vot nu faci decat sa le joci jocul lor, al politicienilor aflati in acel moment la putere. sa iti explic dc spun asta. de obicei, oamenii, nu au votat niciodata dupa 1989 "pentru cineva" ci, mai degraba, "contra cuiva".carevasazica, nu au votat, de exemplu, in 2004 pentru Traian Basescu, ci contra lui Adrian Nastase. acuma, eu nu stiu ce sa-ti zic, ca si eu am dezamagirile mele, mai ales din zona simpatiilor politice. nu pot sa vin eu acuma si sa te judec si sa-ti zic : " ia, mergi mataluta la vot ! ", incercand sa bag argumente civice, morale sau chiar constitutionale. si absenta de la vot are o semnificatie, pt toate clasa politica. la ora asta, in Romanica, circa 30-40% din cei cu drept de vot nu au o optiune sau nu au de gabd sa mearga la vot. o cifra imensa, pe care am observat-o si din cercatarile la care am luat parte alaturi de cateva institute de sondare (si e vorba de datele pelucrate de mine, nu ce au dat ei la final, in massmedia).cunosc destul de bine "cu ce se mananca politichia", participand activ la viata politica incepand din anul 2000 (din facultate) si pana la ultimile alegeri locale din 2008.probabil ca ma voi gandi de 2 ori, cel putin, daca voi merge sa sprijin vreun candidat in toamna aceasta.alegerile din acest an, doar mi-au confirmat banuielile. cele enuntate mai sus, anume ca : in politica, difera doar persoanele, actorii politici. cu totii folosesc aceleasi metode, mijloace de actiune in spatiul public, unde interactioneaza cu electoratul, in fata caruia nu se simt deloc raspunzatori. sa speram ca votul acesta uninominal ca maximiza sentimentul de raspundere a parlamentarilor, in fata celor ce ii trimit in forul legislativ.PS : sunt mai optimist de felu meu, poate e un defect ! inca mai sper, mai cred in oameni si ca putem schimba ceva in bine in tara asta ! din acest motiv am acest ton !bafta !
RăspundețiȘtergere